DC2: Eerste wedstrijd

Zaterdag 26 augustus staat op de kalender, de dag waarop mijn allereerste wedstrijd voor Roda 71 een feit zal zijn. Oei, best spannend… Toen ik aan kwam in Barendrecht (na even gezocht te hebben, want ik ben er niet bekend), bleek dat er meer mensen moeite hadden om de locatie te vinden (pffff… lag dus niet alleen aan mij). Gauw omkleden en warmlopen en het warm lopen ging lekker snel want de meiden waren al warm door de weersomstandigheden. Savosa heeft namelijk een heel mooi veld in de zon een ook de wisselspelers (en de coach) staan pal in de zon, terwijl het publiek lekker in de schaduw staat. Wellicht is dat om de tegenstander af te zwakken, wie weet… (ideetje?)

We konden met 3 wissels starten omdat Romy en Anoek (van de D-meiden) ons kwamen versterken, echt super bedankt daarvoor! 3 wissels, jaja… maar eigenlijk konden we er nog wel 3 bij gebruiken. Want ineens was de wedstrijd 5 minuten langer per helft en tja… de vakantie zat nog in de benen, dus die 5 minuten waren toen best lang. De meiden wisten het wel, had het nog gezegd in de kleedkamer, maar wuifden het weg, het waren tenslotte MAAR 5 minuten.

Zowel Savosa als de Roda meiden waren aan elkaar gewaagd en het ging heel lang gelijk op. Totdat Savosa elkaar beter kon vinden en uitliep naar een 13-2 ruststand. Een stand die niet had gehoeven, maar er helaas wel stond.

Ballen aanspelen en vangen, het goed afronden, zijn onder andere zaken wat nog enige aandacht vraagt tijdens de training en dan heb ik het nog niet over de conditie (maar dat gaat echt snel beter worden 😉 )

Na wat bekers lekker koud water, ging de 2e helft van start. De keeper is gewisseld dus we hebben een “frisse” speelster erbij! Tijdens de rust hebben we gesproken over het feit dat deze stand niet echt klopt, dat we beter elkaar gaan aanspelen en beter kijken waar de hoeken van het doel zitten en dat dat dus niet in het midden is! En ja hoor… de eindstand was 22-9. Nog wel veel, maar eigenlijk hebben we dus de 2 helft maar met 9-7 verloren en dat geeft moed!

De meiden hebben hard gewerkt, veel laten zien en ook dingen laten zien waar we aan gaan werken! Na de wedstrijd heb ik gesproken over het douchen na de wedstrijd en de opmerking die ik jullie niet wil onthouden was “dan moet ik ook nog mijn bikini meenemen”, echt hilarisch! Maar meiden, volgende keer, slippers en een handdoek mee en jullie zullen zien dat het echt wel mee valt.

Kayleigh, ondanks je blessure heb je een goede wedstrijd gespeeld, mijn aanwijzingen pakte je gelijk op en je had gelijk resultaat. Leuk hoor!

Beau, jouw opdracht wordt en blijft LAAG schieten en dat gaat ook steeds beter. Je hebt goed gespeeld en goed gekeept, chapeau!

Esmee, wat kan jij lekker bewegen en dus ook scoren, blijf dat doen!

Emi, ook jij hebt laten zien dat je lekker kunt schieten, hoppa!

Noa, je moest even “afkoelen” in de schaduw, maar daarna was je er weer. Top!

Talitha, ook als speelster neem je initiatief, blijf dat doen!

Zoé, je allereerste wedstrijd, maar je stond er. Blij dat je erbij bent!

Lysanna, je hebt op veel posities gestaan, wat geen probleem geeft. Fijn een allround speelster!

Romy, zelfs bij de C zoek je het doel op. Super!

Anoek, je liep zo snel, dat ze je niet eens zagen, zelfs je eigen team niet, jammer hoor, maar blijf dat doen, top!

Meiden, bedankt voor mijn allereerste wedstrijd, die primeur hebben jullie in je zak. We gaan lekker zo door en zullen de puntjes op de bekende i gaan zetten!