DS1: Een goed begin is het halve werk

De veldcompetitie beginnen met een uitwedstrijd bij Snelwiek is op papier niet de makkelijkste seizoensopening maar wel een interessante. Met Idy op vakantie en Rosanne licht geblesseerd, leek het er even op dat we de wedstrijd zonder wissels zouden moeten spelen. Maar gelukkig was Lindsey net op tijd speelgerechtigd en hadden we dus een wissel, hetgeen gezien de weersomstandigheden wel lekker was.

De wedstrijd begon met fris en creatief aanvalsspel en al snel werd er een 3-0 voorsprong genomen, mede door fraaie doelpunten van Yentl en Maaike. Door fel verdedigen van onder andere Marieke en Kim wist Snelwiek maar moeilijk door de dekking heen te komen en in het doel was Yvette weer ouderwets betrouwbaar. Roda kon geen verdere afstand nemen en Snelwiek kon vlak voor rust nog iets dichterbij komen door een tweetal tijdstraffen bij Roda. De rust werd met een 5-7 voorsprong bereikt.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld met om en om scores waardoor de wedstrijd spannend bleef. Door doelpunten van Simone, Lindsey en Vera en uitstekend keeperswerk van Nicole bleven we wel steeds aan de goede kant van de score. Met een 13-11 voorsprong en nog 2 minuten op de klok leek de wedstrijd beslist, maar Snelwiek wist er nog 2 break outs uit te persen en zo vlak voor tijd toch op 13-13 te komen. De Roda dames bleven koel, ondanks de hitte, en speelden een mooie aanval die alleen onreglementair kon worden afgestopt en dus was het aan Vera om de 7 meter te benutten. Dit deed zij feilloos zodat de 13-14 voorsprong weer op het scorebord stond. Door snel de bal in de verdediging te heroveren en de laatste 20 seconden slim uit te spelen, kwam de eerste overwinning van het seizoen niet meer in gevaar.

De dames zijn dus goed begonnen, maar belangrijker is dat er weer een leuk team staat dat veel voor elkaar over heeft en dus in de loop van het seizoen alleen maar beter kan gaan spelen.

Alleen viel de publieke belangstelling wat tegen L, maar wellicht had dit te maken met het feit dat het een uitwedstrijd betrof.

Zondag staat er om 11:45 uur een thuiswedstrijd tegen Ventura 2 op het programma.