D2: Spannend, spannend, spannend…

Afgelopen weekend heeft de D2 een spelvisie toernooi bij Atomium gespeeld. Het is een toernooi waarbij de nieuwe inzichten en nieuwe regels worden uitgelegd aan de coaches en spelers.

Dit jaar hebben we een team dat tot nu toe geheel bestaat uit meiden: Anouk, Quinty, Romy, Anne, Minke, Jillia, Anoek, Nissa, Isabel.

Alleen met het Roda D2 team op het toernooi. Dat was wel spannend voor de dames. Voor de wedstrijden uitgelegd dat plezier het belangrijkste is. Veel lopen zonder bal en goed kijken waar je teamgenoten staan.

Voordat de eerste wedstrijd begon kwam er iemand van het Nederland Handbal Verbond uitleggen wat de bedoeling was van de nieuwe regels. Je kon zien aan de meiden dat ze het allemaal (en de man van het NHV) een beetje vreemd vonden.

Dat was in het begin van de eerste wedstrijd goed te merken aan de meiden. Die wedstrijd was tegen Atomium. Atomium bestaat uit spelers die al ervaring hebben op D niveau en sommige jongens waren behoorlijk groot en wild. Daar waren sommige meiden van onder de indruk en ze vergaten de lopen zonder bal en het passen ging wat minder. En als je niet goed de bal speelt kan die onderschept worden en dan krijg je doelpunten tegen.

In de loop van de wedstrijd merkte je echter dat de dames meer vertrouwen kregen en de spanning van hun afviel. (het hielp ook dat Anoek als een beest aan het keepen was)

Door goed vrijlopen en passen kregen we zelfs een aantal kansen! Helaas verloren we de wedstrijd met 10-0.

Toen moesten we de tweede wedstrijd spelen tegen Rijnstreek. Een gemengd team maar qua formaat te vergelijken met ons team. En dat was te merken! De meiden gingen er vol voor. Anouk onderschepte de ene naar de andere bal en was heel goed aan het verdedigen. Isabel was lekker aan het keepen. Romy zoals altijd gevaarlijk in de aanval. Minke was overal met die snelle benen. Anoek hield de overzicht en was gevaarlijk in de aanval. Jillia met een prachtige doelpunt en ook goed aan het verdedigen. Quinty probeerde de ene na de andere bal te onderscheppen. Anne die de tegenstanders het moeilijk maakte. Nissa die aan haar tegenstander plakte.

En tussen al dat geweld sprong af en toe een meneer van het NHV het veld in om aanwijzingen te geven. Een beetje gek vonden de dames maar wel leerzaam.

De eindstand werd 8-4 voor Rijnstreek.

Al met al een zeer leerzaam weekend!

Dames zeer goed gedaan! Op naar de volgende wedstrijd!

Meine