E2: Dubbel stuit

Vandaag mochten we spelen tegen Atomium op Rotterdam Zuid. Dit was de eerste wedstrijd van Lily, leuk om te merken dat het team nog steeds groeit. Hierdoor hadden we drie wissels, dus kon ik lekker doorwisselen als de meiden moe werden, en moeite hadden om in de verdediging terug te lopen.

Na een goede warming-up en lekker tijd om warm te gooien, kwam toch echt de scheidsrechter en konden we beginnen. De meiden stonden er gefocust bij en hadden er veel zin in. Hierdoor kwam dan ook het eerste doelpunt van onze kant, yes we stonden voor. De meiden waren er allemaal blij mee. Maar al snel konden de kinderen van Atomium ook scoren. Onze verdediging was niet altijd even dicht, dus gingen er wel een paar ballen in. Toch werd ook vaak de bal veroverd en gingen we richting het doel van de tegenstander. Maar ja, als je de bal wegtikt en daarna weer oppakt en gaat dribbelen, juist dan maak je dubbel stuit. En zowel onze meiden als de tegenstander hadden hier een handje van, helaas daardoor regelmatig een bal tegen, maar toch ook weer regelmatig een bal mee.

In de aanval hadden we mooie kansen, maar ook deze wedstrijd was de paal en de lat onze vijand. Sommige meiden moeten ook leren om voor hun eigen kansen te gaan, want die onderschatten hun eigen kwaliteit.

Deze week waren de meiden alweer een stuk beter dan de vorige wedstrijd, dus de winst komt vanzelf een keertje.

De nieuwe meiden gaan het steeds beter doorkrijgen, en de andere meiden helpen goed, zodat iedereen z’n plekje kan vinden in het team.

Ben trots op dit superleuke meiden team.

Aankomende week weer fijn trainen en dan de volgende wedstrijd op zondag.

Liefs Ruth