D2: Twee wedstrijdverslagen voor de prijs van 1

Nat, nat, nat.

Deze keer moesten we aantreden tegen Ventura. Een sterk team.

Minke en Quinty konden helaas niet meespelen maar gelukkig wilde Luna ons komen versterken zodat we 1 wissel hadden. Super bedankt Luna!!

Laat ik beginnen dat het regende en niet een klein beetje. We hebben zelfs even gestopt met de wedstrijd toen de regen met bakken uit de hemel viel. Gek genoeg was de regen in ons voordeel. (soort van) In de training oefenen we veel aan het vrijlopen en overspelen. Dribbelen doen we dan niet veel en dat was in dit weer beter. Ventura (flinke meiden die meer handbal ervaring hebben) speelde alsof het droog weer was. Echter daardoor verloren ze veel de bal en konden wij overnemen waardoor er een leuk spel ontstond. Nu moet ik wel eerlijk zijn, Ventura was beter en dat toonde de eindstand ook (Spoiler alert! 5-15 voor Ventura).

Ik zag echter wel veel leuke dingen in het veld gebeuren. Romy schoot er een aantal in. Anoek stond goed te keepen ondanks dat ze last van haar enkels en knieën had. Nissa rende heel het veld rond en stond goed vrij. Anouk rende/zwom (ja het regende echt hard) het hele veld rond en verdedigde weer als vanouds goed. Jillia levensgevaarlijk met haar linkse schot (wat wil jij graag doelpunten maken). Anne die deze keer al haar spullen niet vergat en hard aan het werk was in het veld. Isabel die ook zoooooo graag een doelpunt wil maken. Blijf hard werken dan lukt het. En Luna onze redder in nood. Bedankt voor het harde werken.

Dit was de tweede wedstrijd van deze groep en je merkt dat ze veel leren. (en nog veel moeten leren) maar ja, dat maakt het ook leuk, toch?

Uitgaan van je eigen kracht.

Tweede wedstrijd was tegen Snelwiek. Een team dat uit tweede jaars D’s bestaat.

Je kon dat zien aan de bal beheersing, formaat spelers en snelheid. Dit zagen de meiden natuurlijk ook. (die keeper was groot he?) Ik had het gevoel dat ze de wedstrijd al opgegeven hadden voordat hij begon. Ik zei: “blijf in jezelf geloven, loop vrij zonder de bal . Het maakt niks uit als jullie verliezen met 60 doelpunten verschil zolang jullie maar plezier hebben en de eerste twee punten oefenen.”

Maar ja, dat kan ik wel zeggen maar ik sta natuurlijk niet in het veld. De eerste helft werden de dames overrompeld door de spelers van Snelwiek. Ze waren snel, ze schoten hard. Alle tips die ik gaf voor de wedstrijd. Loop vrij zonder de bal, blijf in beweging. Pass goed, kleine stukjes waren vergeten.

Gelukkig zag de coach van de tegenpartij dat de break outs leuk waren voor haar team maar dat ze daar weinig van leren. Ze gaf de opdracht geen break outs meer te lopen en over te spelen. Daardoor kwam de wedstrijd wat meer in balans. De meiden kregen kansen en onderschepte ballen.

In de tweede helft ging Isabel keepen en Anoek spelen. (wat hebben jullie allebei goed gekeept!) Je merkte dat de meiden in de tweede helft meer zelfvertrouwen kregen. Er werd beter gepasst en we scoorde zelfs. Whoop whoop!!

Uiteindelijk hebben we verloren. 21-2 Maar ja we hebben wel heel veel geleerd

Anne: Vrijlopen en blijven bewegen zonder bal (eventueel richting het doel van de tegenstander)blijven we oefenen. Aan je inzet ligt het niet. Een paar mooie ballen onderschept meid1

Minke: Ondanks dat je nog niet veel gespeeld hebt werk je hard en deed je je best tegen die grote jongens. Ga zo door!

Nissa: Ik zeg blijf zo doorgaan. Je loopt jezelf goed vrij en je eerste goal moet er zeker binnenkort aankomen! Spierballen kweken!!!

Isabel: Overal inzetbaar, in het veld of in het doel. Je bent nergens bang voor.

Anouk: Wat was je weer goed bezig! Je worstelde zomaar een bal af van een grote jongen. Ik ben blij dat ik niet tegen jou moest spelen toen ik jonger was (veel jonger J) Ondanks je blessure (en dat je er nog een tik tegen kreeg) ging je ervoor. Bikkel!

Jillia: Score! Door zijn benen toch? Wauw. Overal te vinden in de aanval en verdediging. (Je weet wel. Je schoot op doel en was eerste weer terug om te verdedigen. Turbo!)

Romy: Een speler waar de tegenstander altijd van weet dat ze die in de gaten moeten houden. (in ieder geval na 5 minuten) Wat loop jij je goed vrij en gooi je goed!

Anoek: Keepster in de eerste helft en dat hebben je handen geweten. Maar je ging door als veldspeler in de tweede helft. Bikkel! Zodra jij het veld betreed merk je dat er rust komt in het spel. Net als Romy loop jij je goed vrij en zie je de vrije man euh… vrouw.

Maandag gaan we weer oefenen, oefenen, oefenen want dan wordt je beter, beter beter en dat is leuk!