D1: Snif…

Er zijn zo van die dagen dat het niet vlot. Je loopt maar te meppen tegen die achterhoofdjes, deels uit jaloezie omdat ze er meer haar hebben zitten als de coach en deels uit frustratie omdat ze gewoonweg niet doen wat ze op de training leren.

En vandaag zou het er dan om gaan spannen. Hoe gaan ze om met het aanpakken in de verdediging? Gaan we op tijd op de man staan en “vastzetten” oftewel met gebogen armen tegenhouden en begeleiden…

En daar kwam de eerste tegenvaller. TOGB is een team wat bestaat uit alleen maar meisjes… Opvallend genoeg zie je dat er eentje is die er maling aan heeft terwijl merendeel erg terughoudend is. Het heeft even geduurd tot bijna begin tweede helft, maar beetje bij beetje kwam het verdedigen veel verder dan alleen maar een halve meter ervoor blijven staan.

Daarmee werd de aanval steeds beter vertraagd, kwamen de meiden niet tot snel overspelen toe en kon er ook beter worden onderschept.

We hebben natuurlijk al eens wat vaker tegen TOGB gespeeld, maar winnend het veld verlaten is niet eerder gebeurd.

Vandaag kwam daar een verandering in, en hoe!

9-11 rust is een kleine marge en voor handbal eigenlijk een veel te kleine marge om er ook maar enigszins 20 minuten verder in de tijd te kunnen kijken. Maar het feit dat we voor stonden deed menigeen al eigenlijk verbazen.

Zeker in de laatste 10 minuten werd er een eindsprint ingezet die ongekend was. Iedereen had een duidelijke bijdrage. Sommigen vielen niet op, wat betekent dat ze gewoon lekker meedraaiden zonder dat er veel verdedigende fouten uit voortkwamen en een kern van 5 opbouwers die enorm bijdroegen aan een hoog tempo van onderscheppingen en breaks. Maar als dan ook nog de ballen naar onze jongste spelers gaan die bijna allemaal doeltreffend waren, dan zie je dat er niet meer gekeken wordt naar individuen maar naar teamspelers.

Men zag elkaar meer, men speelde wat vaker naar echt goed vrijstaande spelers, en het stuiten om te stuiten werd al iets minder in het geheel. Bal sneller overspelen betekent tenslotte wel dat anderen goed moeten vrijlopen en dat gebeurde steeds meer!

Als je dan 9-11 weet te verbeteren naar 13-23, dan mag het duidelijk zijn dat veel spelers het licht vandaag zagen!

We begonnen het seizoen goed, hadden even weer een dip om vervolgens vandaag weer te stralen. Er zullen vast nog wel wat dipjes komen. Maar het feit blijft dat wanneer jullie stralen, dit voornamelijk te danken is aan het toepassen van datgene wat je bij de training leert.

We hebben genoten langs de kant, en heel eerlijk…

De coach moest er bijna een traantje van laten zo trots!

Snif…