DS2: Helius DS2 thuis

We verzamelen om kwart over 10 en iedereen is op tijd, het is volle bak, iedereen is aanwezig! Aangezien het deze zondag voor het eerst sinds weken weer eens droog is en we ook de zon mogen begroeten, starten we vol goede moed aan onze warming up.   We verbeelden ons niks, maar we spelen natuurlijk tegen de nummer laatst. Dus… in een mooie positieve droom zouden we zeker kunnen winnen, en dat is natuurlijk ons doel voor deze wedstrijd. (lees; we gaan er het beste van maken)

Na de warming up klink het startsein. Wat gelijk opvalt is dat we qua niveau goed aan mekaar gewaagd zijn. En ook zeker conditioneel doen wij niet onder aan deze tegenstander. Al vrij snel in de wedstrijd; na een paar minuten word er gescoord, helaas voor ons; in het verkeerde doel. Maar we strijden moedig verder maar jammer genoeg niet in staat om onze aanvallen met een doelpunt af te sluiten. Daarom hebben wij een Kelly, die de achterstand een klein beetje weet te verkleinen en 2 mooie doelpunten maakt. Beiden strakke schoten, en natuurlijk niet te houden voor de keepster. Beetje bij beetje krijgen we in de gaten hoe we de tegenstander het beste kunnen benaderen. In de rust (stand 2-8) Weet onze interim coach Luc, uit te leggen waar we op moeten letten en dat we inderdaad nu op onze snelheid kansen moeten proberen te creëren, want ondanks het conditioneel niveau van een paar van ons (lees: mijzelf) hebben we wel in de gaten dat juist daar onze kracht kan liggen. Vol goede moed de tweede helft in dus. We doen de power-puff!  (lees; we proberen de power-puff te doen)

En ondanks dat we beter spelen als in de eerste helft, weten onze kansen het net, net niet te vinden. We hebben allemaal wel kansen gecreëerd, en kansen gepakt, maar die bal wilde er niet in. Ook niet rollend over rechts….. (Nathalie rollend, de bal rollend…opbrengst; 1 schaafwond, conclusie niet voor herhaling vatbaar). De eindstand wordt 3-12 (3de doelpunt voor onze goalgetter; Kelly;  buiging) Bedank dames, voor een leuke, sportieve wedstrijd, jullie tips en tricks voor mij, het maakt het spelletje leuk, de uitslag minder belangrijk. Doelen om te stellen, en te halen; we zijn natuurlijk nog maar net begonnen dit seizoen, en we zullen het vast nog moeilijker krijgen, maar ach… nog even en dan gaan de ballen het net wel vinden.  Waar wij een einduitslag van 3-12 tellen,  schijnt er nog een (digitaal) doelpunt geweest te zijn, die wij in elk geval gemist hebben, de digitale uitslag geeft  3-13 aan. Nog meer positief nieuws in dit verhaal is, we hebben een nieuwe ‘nummer laatst’ in onze poule, en deze eer mogen wij ons op ons conto schrijven en dat vind ik, na slechts twee wedstrijden;  een mooie prestatie.  Ik wil dit wedstrijd verslag dan ook eindigen met wijze woorden van een bekende sportman.  “elk nadeel, heb zijn voordeel”