E1: 3 op een rij, nog 4 te gaan

Yes, een thuiswedstrijd. Het is onze derde wedstrijd, de meeste andere teams hebben er al 4 gespeeld of doen dit op zondag. Nog 4 wedstrijden te gaan en dan gaan we beginnen aan het binnen seizoen. Gezien het weer zou dat niet verkeerd zijn. De andere 2 E-teams van Roda, die voor ons speelden, hadden minder geluk met het weer en speelde in de regen. Gelukkig was het grootste deel van onze wedstrijd droog. Alleen de bal had last van de regen en was glibberig.

Iedereen was aanwezig en we konden aan de wedstrijd beginnen, We speelden vandaag tegen DWS. Een gevaarlijke tegenstander waar we menig wedstrijd van verloren hebben. Silas en Ilse beginnen op de bank en we hebben twee keepers vandaag. Guido en David bewaken om en om het doel. Even snel van scheidsrechter wisselen, de scheidsrechter voelde zich niet zo lekker. Gelukkig was Erik in de buurt en wilde onze wedstrijd wel fluiten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de eerste minuten van de eerste helft, maar al gauw werd het eerste doelpunt gescoord. 

Zo….nu ging de wedstrijd echt beginnen. Beide keepers van Roda doen hun uiterste best om de ballen uit het doel te houden. De break-outs worden steeds beter, maar door het natte veld en bal was deze laatste lastig om onder controle te krijgen.

De eerste helft was gespeeld met een lichte voorsprong op DWS, nu was het taak om deze in de tweede helft te blijven behouden. Alle spelers zijn goed bezig….

Anne: die veel vrij staat in de aanval en het de tegenstander lastig maakt in de verdediging.

David: lekker aan het keepen en bewegelijk in de aanval.

Jasmijn: goed in het onderscheppen van de bal en aanwezig in de aanval.

Guido: goed aan het keepen en snel in de break-out.

Ilse: krijgt steeds meer het overzicht in de aanval en zet daarnaast de verdediging op zijn plaats.

Kate: staat haar “mannetje” als laatste verdedigingspost op de cirkel en weet een “give en go” te doen in de aanval.

River: snel in het onderscheppen en in de break-out, jammer dat de bal zo nat was.

Silas: nieuw in het spel en nu al goed in de verdediging en durft ook mee te komen in de aanval.

De wedstrijd is met winst afgerond.

Bedankt voor de vochtige wedstrijd.

Jullie Coach