E2: Grote stappen!

Zaterdag mochten wij een flink stukje rijden om onze wedstrijd te spelen, namelijk in Spijkenisse. Er was heerlijk weer voorspelt, en afgelopen week konden allebei de trainingen doorgaan, dus hadden de meiden ook de tijd gehad om weer dingen bij te leren. Lois zou er niet bij zijn, want had een uitje naar de Tina-dag.

In Spijkenisse mochten we spelen op kunstgras. De meiden hadden er veel zin en waren erg enthousiast. Een kort praatje vooraf, afgesproken wie de keepers waren, en ja dat is nog steeds niet het favoriete onderdeel bij deze meiden. Ze willen graag spelen en lopen en natuurlijk scoren.

De meiden gingen de eerste helft actief van start. Ze waren gretig op de bal, probeerden die ook goed te onderscheppen, deden hun best in de verdediging. In de aanval werd er goed over korte stukjes samengespeeld, waar nodig gedribbeld, en de meiden waren ook doelgericht. Ze durfden op het doel te gooien, waarbij ik zie dat de schoten steeds beter worden. De meiden gaan steeds beter op elkaar ingespeeld raken en letten ook goed op elkaar. Dit alles bij elkaar zorgde voor een hele boeiende en leuke eerste helft waarbij de ruststand 13-7 in het voordeel van HVOS was. 7 keer gescoord daar was ik al heel trots op!

De tweede helft weer actief van start, even zoeken hoe we ook al weer in de verdediging moesten staan, niet de tegenstander te veel ruimte geven. In de aanval deze keer wat pech in de afronding, maar wel weer goed geprobeerd door de meiden. Bijna alle meiden hebben ook geprobeerd op doel te gooien. Halverwege de tweede helft zag je dat de meiden moe werden, de concentratie minder werd en daardoor het spelletje ook meer energie kostte, de ballen lastiger aankwamen. Gelukkig hadden we twee wissels, dus konden ze regelmatig even uitrusten op de bank. Nog 2 mooie doelpunten in deze tweede helft, wat de eindstand bracht op 20-9 voor HVOS.