D2: Droog weer en twee nieuwe spelers

We mochten weer een wedstrijd spelen en deze keer lekker thuis plus het was droog. Welkom zon! (nou nog ff blijven). De tegenstander deze keer waren de flinke meiden (gemiddeld een halve kop groter dan de Roda D2 dames en heren) van HVOS D3.

Ja jullie lezen het goed! Heren. We hebben twee nieuwe mannelijke spelers erbij! Jesse en Tim. Welkom!

Minke en Anne waren niet aanwezig maar doordat Jesse en Tim meespeelden hadden we toch twee wissels.

Zoals altijd werd er eerst goed warmgelopen en de keeper ingegooid. Hierna hebben we het nog gehad over verdedigen en inlopen zonder de bal. Het blijft moeilijk en abstract maar we blijven het trainen. 😉

De eerste helft stond Anoek in het doel. Roda begon goed en ik zag dat enkele spelers het “lopen zonder de bal” principe beginnen te begrijpen. Ook in de verdediging werd hard gewerkt en veel ballen onderschept. (ondanks een armblessure Anouk. Top!).

Ik kan niet anders zeggen dat het hele team hard werkte en… scoorde en… scoorde… en scoorde. Ja inderdaad we gingen gelijk op! HVOS schoot er een paar hard op de paal en er werden een paar mooi tegengehouden door Anoek en Isabel! Daartegen werden er ook een aantal afgefloten van ons doordat we op de cirkel stonden en tegengehouden door hun keeper.

In de tweede helft stond Isabel in de goal en ook zij heeft heel goed gekeept! De goede lijn van de eerste helft werd goed doorgetrokken. Ook nu werden er veel ballen onderschept en zelfs Nissa schoot op doel. (blijven proberen Nissa dan gaat het zeker een keer lukken!)

Dat het een leuke wedstrijd was, was ook te merken aan de ouders aan de kant. Ze juichte voor elke bal (ook al was hij mis). Wat fijn dat jullie zo positief reageren. Blijf zo doorgaan!

Jesse  Voor het eerst een wedstrijd meespelen, wat had je er zin in. Ik zag het in je ogen. Je werkte hard, onderschepte veel ballen en maakte zelfs een doelpunt! Blijf zo doorgaan!

Tim Ook jij speelde je eerste wedstrijd en wat een energie bracht je in het veld. Je was overal te vinden en schoot goed op het doel.

Quinty Elke wedstrijd wordt je wat beter en je bent lekker aanwezig op het veld. Blijf die ballen onderscheppen!

Jillia Altijd gevaarlijk in de aanval met een goed schot. Ook in de verdediging ging het lekker. Je bent lekker fel!

Nissa Je missie was om een doelpunt te maken in deze wedstrijd. Dat is helaas niet gelukt maar… je schoot wel op het doel en daar begint het mee. In de verdediging was je lekker irritant voor je tegenstander. Goed gedaan!

Isabel Goed gekeept in de tweede helft (en de tegenstanders schoten hard hoor). Wat me vooral opviel was dat je goed vrijliep en goed verdedigde. Blijf aan dat schot werken. Top!

Anouk Geblesseerd aan je arm door een val op de training (hou daar eens mee op!) Hij deed echt pijn maar je ging er gewoon voor. We hadden afgesproken dat je de ballen ging onderscheppen en dan af ging spelen en dat heb je echt heel goed gedaan. Bikkel.

Anoek samen met Romy heb jij het meeste handbalervaring van het team en dat merk je aan het team zodra je in het veld staat. Je vind keepen leuk maar ik kan je niet missen in het veld. Sorry…

Romy Jij kijkt altijd hetzelfde uit je ogen als je speelt en dat lijkt me voor een tegenstander heel vervelend. Ik kan daar alleen maar van genieten wanneer jij een bal onderschept of een bal de goal inknalt met een blik dat dat helemaal geen moeite kost. (ik weet wel beter) Super gespeeld!

Ouders Wat hebben jullie het goed gedaan. Jullie waren positief en enthousiast. Daar hebben de kinderen wat aan! Top! 🙂

De eerste helft stonden we met 2 punten achter (2-4) en de eindstand was 10-10. Dat betekent dat we de tweede helft gewonnen hebben. Wooohooo! (en we hebben onze eerste punt).