D1: Pluimveehouders opgelet!

Genoeg veren in hun achterste en voldoende pluimen om vandaag uit te delen. Nog even en ze worden in kooitjes gezet bij het pluimvee. Ja, zoveel veren zou je na vandaag wel willen geven. Als het vandaag niet zo goed was gegaan hadden ze evenzogoed veren gekregen, maar dan in combinatie met pek…

Afijn, het moge duidelijk zijn, er is iets gaande in dit team. Het borrelt, het pruttelt, het dieselt en het gaat. Samenspel komt meer en meer tot stand met een dusdanig inzicht om ook tot een doelpunt te komen.

Er is maar één regel die boven alles gaat; je geeft alles en zodra je moe bent wisselen. Zo kunnen we makkelijk met vier wissels door en het tempo hooghouden. Dit gaat je op den duur ook helpen wedstrijden te winnen!

Ventura, een team wat nu alleen maar uit meiden bestaat, meiden, “het soort spelers” waar we vorig seizoen nog vreselijk veel moeite mee hadden. Ware het niet dat we toevallig al een beetje opgewarmd waren door de vorige wedstrijd tegen TOGB. Meiden, waar Riley al klaagde over de nagels die in zijn rug werden gezet. Niet tegen Riley zeggen dat ik de betreffende dame in kwestie meteen gevraagd heb dit vooral niet te laten en nog ietsje harder te knijpen (jaja, coachen is leuk als je weet hoe…)

Een wedstrijd waar het over en weer ging en de stand eigenlijk niet bij te houden viel, zo weer twee punten achter en zo weer twee punten voor. De focus ligt nog steeds op het verdedigen, wat ook nu weer pas goed tot zijn recht begon te komen in de tweede helft, “toen het erom ging spannen”.

Het hoek wisselen is eigenlijk niet naar voren gekomen, maar dat is ook wel logisch.

De eindstand liegt er niet om, 24-24, dus er is aardig wat tempo geweest in de wedstrijd!

En nu die veren en pluimen uitdelen!

Méoni, veel te veel gezopen merkte ik al… Leuk hoor, 12 jaar geworden en meteen beesten, maar onze diesel herpakte snel door op zichzelf te foeteren en daar kwamen de acties, 1-2-tjes en doelpunten! Vandaar de knuffeltest. Meestal als je 12 bent wil je dat niet meer, maar evenzogoed werkt die knuffel altijd. Of je voelt je gesterkt, of je gaat harder (weg)lopen. Beiden werken positief in het veld 😉

Tristan, zeker in de eerste helft lang in het veld gestaan en dan een beetje moe. Even afwachten en… Hoppa, we scoren weer. Handig als je zo goed kunt vangen van die lange afstandsballen! Je wordt steeds trefzekerder, maar blijf altijd kijken waar de keeper staat. Hier mag niet meer de klad in komen nu je zo lekker gaat!

Thijmen, was het zo’n dag? Ja het was zo’n dag! Hij onderschept een bal zo flitsend snel dat iedereen verbaasd rondkeek en bijna vergat mee te lopen naar voren terwijl je meteen voor de actie naar voren ging. En dan weet je het eigenlijk al… Als zijn neus de goede kant opstaat… Hoppa, weer een doelpunt vanaf de cirkel en bijna twee!

Milan, beetje bij beetje kom je weer terug van weggeweest in de aanval. Verdedigend was niet zo gauw een probleem voor je, maar aanvallend was je stil aanwezig, je blessure speelt in gedachten nog parten lijkt. Maar vandaag weer ouderwets geprobeerd zelf voor je actie te gaan! Hopelijk gaat het komende tijd weer beter met je en blijft de blessure even heel lang weg!

Sepp, onverminderd stuitert hij voort. Als ik zou zeggen verdedig de grootste, ben je gek genoeg om het te doen, dat siert je! Let alleen op je beentjes… Die gaan zo snel dat je heel veel passen maakt voordat je gaat scoren. Maar aan inzet en durf helemaal geen gebrek! Voorlopig weer een doelpunt op de teller erbij!

Shavano, had je me daar toch een kans zeg! Gaan die meiden ineens voor je neus staan! Potverdorie! Je pakt de zaken gauw genoeg op, luistert naar de aanwijzingen en dat kan niet anders dan over een tijdje beloond worden met doelpunten! Als je zelf wil dat je beter wordt, gebeurt dat ook!

Sven, stille Willie in het woud der vrouwen, doet zijn sierlijke manoeuvres vandaag eer aan. Passeert met een mooie schijnbeweging en weet altijd op de juiste plek vrij te staan! Je zou bijna gaan zeggen dat je een constante factor bent in het team. Nou, vooruit dan maar. Je bent een constante factor in het team! Gaat lekker zo Sven!

Timothy, ik moet jou even wat vertellen kleine stuiterbal… Die ene actie met de bal in het doel tikken vanaf 10 meter doet mij denken aan 9 jaar geleden. Toen had ik ook een talentje in mijn team die zoiets in de zaal deed met een duik naar de bal… Alvast sorry als ik je per ongeluk Lorenzo noem… Maar ik ben blij dat ik niet meer hoef te zeggen “vroeger was alles beter”, want het gebeurt nu ook!

Riley, onze gedreven driftkikker die mijn cursus Anger Management steeds beter begint te volgen. Je had duidelijk je strakke strepen op het doel afgevuurd en daarmee aardig wat punten weten te scoren! Wat nog belangrijker is, is dat je in de hitte van de strijd je medespelers ziet staan en dat is echt vele grote stappen vooruit ten opzichte van vorig seizoen!! Nu ga je ECHT groeien!

Yannick, mogen we even een applausje voor Yannick? Onze Die Hard die met pijn in zijn voet moest kiezen tussen “dan maar goed proberen te verdedigen en niet vol mee in de aanval” of “niet spelen”… Het speelt je duidelijk parten, je wil zo graag en je voelt alsof alles tegenzit. Je blik na de wedstrijd sprak boekdelen, geduld lieverd, het komt goed!!

Charlie, het is dat we je nog qua leeftijd niet om kunnen kopen met een krat bier, maar ik weet zeker dat iedereen zijn spaarpot omdraait als dat nodig is om jou een ECHTE keeper te laten worden. Je mag nadat je weer hersteld bent van je blessure een van de twee onderstaande antwoorden tegen me zeggen.

  1. Ja, ik wil heel graag keeper worden en jij (de coach) zorgt voor goede keeperstrainingen zodat ik echt goed word
  2. Coach, niet zeuren, ik wil ook spelen dus leer er maar mee te leven!
  3. (Nummer 3 was niet de bedoeling, maar ik zie ineens risico’s voor je) Mijn vader wil de krat bier en ik moet keepen…

Want laten we wel wezen Charlie,… Iemand die doodleuk met zijn handen in zijn zij staat, snel reageert en op bijna elke bal wel een hand weet te leggen, dan heb je een hele belangrijke eigenschap in bezit!

Ik geef alleen aan wat ik proef, voel en merk waar je heel goed in kunt zijn. Maar belangrijkste is: JIJ kiest wat JIJ wil.

De coach