DS2: de eerste overwinning op onszelf

In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Indus ’67 op zondag 24 september was het nogal spannend of we überhaupt wel genoeg spelers hadden om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. In de planning was bekend dat we 1 of 2 wissels hadden, maar toen bleek alsnog de wedstrijd ongelukkig in tijd uit te komen voor enkele wissels vanuit de dames A, dan wel ons eigen team, waardoor we helemaal geen wissels hadden. Een voorhoofdholte ontsteking zorgde op het laatste moment ervoor dat Nathalie ook niet in staat was om te spelen, maar gelukkig kon Kimberley alsnog deelnemen waardoor we compleet waren. Zes spelers en een keepster. Niet een fijn vooruitzicht om zonder wissels op een warme najaarsdag te moeten spelen, zeker omdat we de afgelopen twee wedstrijden iedere keer slechts 3 doelpunten gemaakt hadden…

Maar wat blijkt? De dames 2 van Roda geven niet bij voorbaat op. Met een gelijk oplopende stand hebben we tot de rust gelijk kunnen spelen met 8-8, wie had dat verwacht? Onbewust hebben we diverse wissels kunnen uitvoeren waardoor bijna iedereen in staat was om te scoren. Zelfs Sonia heeft vanuit de rechterhoek haar eerste doelpunt weten te maken! Echt knap! Ook Kelly heeft zich bewezen door meerdere doelpunten op haar naam te schrijven, dan wel als Karin en Eva die door anticipatie op elkaar mooi Indus vaak op het verkeerde been hebben gezet. Vanaf de cirkel vormde Kimberley de dreiging die ook een paar keer deze positie goed benut heeft. En dan onze (bijna) onverslagen keepster Deidre! Voor het eerst een hele wedstrijd gekeept en dit met klasse! Tuurlijk zijn een deel van de doelpunten niet gehouden, maar dit komt enkel door het ontbreken van de ervaring. Ik weet zeker dat wanneer we Indus thuis mogen ontvangen, zij een onverschrokken keepster is waar Indus het nog moeilijk mee gaat krijgen.

De tweede helft was zwaar. Door de warmte en zonder wissels raakte we vermoeid, hier en daar lichtelijk geïrriteerd (wat soms ook terecht was!). Eva kreeg tot tweemaal toe een extra pauze… al met al bracht het de eindstand tot 22-12. Iets waar ik persoonlijk niet ontevreden over ben! Ik heb niet alleen mooie wissels gezien, maar ook de spirit ervaart die in deze wedstrijd aanwezig was, en ik kan je zeggen, als wij zo doorgaan zullen de tegenstanders de nodige moeite moeten doen om ons te kunnen stoppen. Prepare! De powervrouwen van dames 2 zijn bezig in een opmars!