D1: De sinus is zichtbaar

Goed, slecht, beter, wauw, matig, dat is de volgorde waarin de sinus van de D1 loopt. Laten we even kijken of we van die sinus af kunnen wijken met de volgende wedstrijd!

Het zit hem tussen de oren, dat is duidelijk. Vandaag vrijwel meteen er bovenop als het gaat om verdedigen, nog zeker niet optimaal want we vergeten het “begeleiden”. Toch liegt de eindstand van vandaag er niet om als het om die verdediging gaat. 10-11, iets wat duidelijk anders klinkt dan de scores bij het open spel van eerdere wedstrijden.

En die 11 zegt ook iets over de stugge problemen in de aanval, we willen erlangs maar dat gaat een beetje lastig als je zelf de tegenstander uiteindelijk op 6-0 verdediging weet te krijgen. We staan dus allemaal veel te dicht in het gebied van de 9 meter…

Beetje passief staan, balletje opwachten en dan pas lopen, het liep niet zoals het zou moeten. Een aantal gaven het al aan. Ze hadden een off-day. Soms wat onbezonnen schoten op het doel, soms te gemakzuchtig en soms zonder de passie om te willen scoren. Waar hebben we uiteindelijk mee gescoord? De breaks, soms een beetje geluk in het aangooien en soms gewoon geweldig strak in de handen. Duidelijk is dat Charlie graag de lange pass wil geven, alleen zijn onze aanvallers er nog niet helemaal op ingespeeld.

Het verdedigen is een punt van constante aandacht tijdens de wedstrijd; niet vergeten ook je tegenstander te begeleiden. En daar word je moe van, dus vandaar dat we liefst 3 of 4 wissels willen hebben. Met Sep en Shavano als afwezigen konden we gelukkig nog even Jesse vragen nu hij toch ook bij Helius op het veld stond met D2. (en meteen een bijna doelpunt! Door een zuivere onderschepping, maar helaas is vier stappen net eentje te veel…)

De aanval is dus een ander dingetje, maar dat pakken we dan weer op in de training om ook daar weer de focus op te krijgen.

Het was duidelijk dat de coaches van beide partijen weer met een tintelende linkerarm langs het veld stonden, maar die nipte winst ging helaas voor Helius toch onze kant op.

Uiteindelijk beginnen jullie steeds meer op stoom te komen, dat is overduidelijk!

De coach