DC1: Twist en Ventura

Na 2 weken geen wedstrijden kunnen spelen doordat de geplande wedstrijden niet doorgingen mochten we deze week 2 keer aan de slag.

Woensdagavond stond Twist op het programma, ondanks dat het spitsuur was waren we allemaal op tijd in Vlaardingen. De warming-up verliep lekker en de meiden hadden er heel veel zin in. Twist is geen onbekende tegenstander en zeer zeker ook niet de makkelijkste tegenstander dus we waren voorbereid op een spannende wedstrijd.

De meiden begonnen sterk aan de wedstrijd en lieten hele leuke dingen zien in de aanval. Ondanks dat er veel werd afgefloten konden we tot vlak voor rust goed bij blijven. 7 minuten voor de rust stond er een 5-5 stand op het score bord. Maar daarna veranderde er iets in het veld, de meiden waren zichzelf niet meer, de frustraties over beslissingen van de scheidsrechter namen de overhand en Twist liep binnen no time uit naar een 5-11 ruststand. In de 2e helft kregen we het oude spel niet meer terug waardoor de eindstand op het scheidsrechter kaartje kwam op 11-23. Het was zeer zeker niet de leukste wedstrijd, maar ach.. deze wedstrijden horen er ook bij. Helaas heb je niet altijd alles in eigen hand…

Na vrijdagavond lekker met elkaar getraind te hebben konden we op zaterdag naar Schiedam om het op te nemen tegen Ventura. Ventura had tot nu alle wedstrijden met overtuiging gewonnen dus ook deze wedstrijd zal niet makkelijk worden. Nu is Ventura wel altijd een leuke tegenstander dus we hadden er weer zin in. Wat een mooie accommodatie heeft Ventura, 2 prachtige velden en ook nog eens de sporthal ernaast. Het enige wat we miste was een lekker zonnetje… de regen worden we nu toch wel een beetje zat…

Ook nu begonnen de meiden goed aan de wedstrijd en door 2 doelpunten van Lisanne wisten we het scorebord op 0-2 te zetten. Maar goed…Ventura staat niet voor niks ongeslagen bovenaan en door de 3 doelpunten die zij maakte stonden we toch weer een puntje achter. De meiden bleven aandringen en door de doelpunten van Joelle en Lisanne stond het scorebord weer in ons voordeel. (3-4) Maar vlak voor rust kwam Ventura weer op een voorsprong en bij de stand van 5-4 floot de scheidsrechter voor de rust.

In de 2e helft was het Ventura die het net kon vinden maar Joelle wist al snel de aansluitingstreffer binnen te schieten. Het was een spannende en leuke wedstrijd die trouwens uitstekend geleid werd door de scheidsrechter van Ventura. Het enige minpunt was de regen, hoewel het veld van Ventura niet echt glad werd , was de bal wel glad waardoor niet elke bal goed gevangen kon worden. Gelukkig had de tegenstander hier ook af en toe last van. Echter wisten zij iets vaker ons net te vinden waardoor ze uit liepen naar 8-5. Otte wist de stand nog op 8-6 te brengen maar daarna wist alleen Ventura nog het doel te vinden waardoor de eindstand kwam op 11-6.

Maar al met al was het een hele leuke wedstrijd, en gingen we tevreden richting de kleedkamer.

Het voordeel van wedstrijden die niet doorgaan is toch wel dat ze weer ingehaald moeten worden. Ook de komende week mogen we weer op woensdag, dan komt HVOS naar Roda toe. (jaja meiden, weer spelen i.p.v. trainen, dat heeft wel wat he) Hopelijk is het dan een keertje droog 😛