DC2: Uit bij Vires et wat…?

Afgelopen zaterdag speelden we uit in Gouda, bij een club met een super moeilijke naam, zeker voor een Achterhoeker, dus laten we die club gewoon Vires noemen. Aangekomen bij de locatie, bleek de locatie geen kleedkamers te hebben en tja, de bosjes, dat was toch wel iets te veel voor de dames om zich in om te kleden. Dus toch maar op naar de sporthal. We speelden in nieuwe “oude shirts en voor sommige waren ze iets te groot, maar voor het grotendeel paste het wel.

Het advies voor deze wedstrijd was: 1. lol, 2. in starten zonder bal, 3. goed vangen en gooien en 4. één doelpunt meer maken dan de tegenstander.

Roda begon goed en het bleef lang gelijk opgaan, maarja, dan komt er regen, het veld wordt glad, de bal glibberig en de handen nat en dan gaat het vangen niet meer zo goed. En het lijkt dan ook wel of we het koud hebben en gaan we nog dichter op de tegenstander staan waardoor in starten zonder bal ook niet meer echt lukt. Maar who cares… er is wel 2x gescoord, zelfs één door Soraya, haar allereerste! En tja, dat zij er nog meer hadden gescoord, dat vergeten we gewoon voor het gemak.

De verdediging stond redelijk goed, maar toch kon Vires het doel vinden.

Ach met nog 1 wedstrijd te gaan op het buitenveld, gaan we straks lekker over naar de zaal, lekker warm, droog en met kleedkamers. Dan zal het vangen vast beter gaan waardoor we ook beter kunnen scoren!

Liefs,

Jullie coach Sandra