HS1: Ventura

Wat een combinatie! In dit geval hebben we het natuurlijk over de barmannen van vandaag: Jasper en Niels. Soms leidt dit duo tot koppijn de volgende ochtend (nog eentje dan…), soms tot schoten richting Duitsland (later meer), maar dit keer was er iets anders aan de hand… Juist! Jasper is jarig! Al zouden we het deze jonge god niet geven, hij heeft 22 kaarsjes mogen uitblazen. Ondanks dit was Jasper een beetje sip. Hij vond het namelijk heel jammer dat er zo weinig man waren om een drankje mee te doen…

De heren van Ventura wilden natuurlijk niets van deze feestvreugde weten en ze hadden dan ook maar 1 doel: het gat tussen hen en ons vergroten van 2 naar 4 punten. Het duurde even voordat het scorebord in beweging kwam maar toen het eenmaal zo ver was, pakten we voornamelijk door goed te verdedigen de leiding. Luc en Niels waren na een minuut of 10 alweer uitgeblust en namen even op de bank plaats. Al was de voornaamste reden waarschijnlijk om analist Maarten te overtuigen om weer eens te komen trainen. De eerste druppels begonnen te vallen, de passing werd stilletjes aan iets minder en Ventura sloeg een gaatje: ruststand 9 – 12.

Feyenoord had dit weekend gelukkig wel gewonnen, dus Melvin en Jasper konden zichzelf beheersen. Aan de andere kant had Raymond in de rust te horen gekregen dat het zondagavond geen goed BBQ weer zou zijn. Gevolg: een hele ondeugende overtreding waardoor hij 2 minuten mocht gaan zitten. Ondanks dat Jasper op zijn verjaardag een record ‘hoe hoog kun je over gooien’ wilde neerzetten, kwamen we volledig terug in de wedstrijd en na 10 minuten in de tweede helft was de stand weer gelijk: 17-17.

Helaas konden we niet doordrukken en ook de met negen vingers keepende Bryan kon ondanks veel sterke reddingen niet voorkomen dat we weer achter de feiten aanliepen. Dit had er waarschijnlijk ook mee te maken dat er vandaag gevoetbald mocht worden en dat ballen die niet over de lijn waren als doelpunten werden gezien. Jullie merken het al: we hebben verloren (19-22) en proberen iemand de schuld te geven…

We gaan natuurlijk onverstoord door met onze voorbereiding op het zaalseizoen. Volgende week de laatste veldwedstrijd van dit jaar: uit in Davidland (ook bekend als Conventus). We zien jullie graag voor Jaspers rondje op donderdag!