E2: Laatste veldwedstrijd

Vandaag alweer de laatste veldwedstrijd. Helaas kon Feline door omstandigheden er niet bij zijn en deed Helin haar navigatie niet helemaal wat het moest doen dus was zij er ook niet bij. Gelukkig zitten we de laatste weken door nieuwe aanwas ruim in de bezetting. 2 wissels is prima. Dit zou ook direct de laatste wedstrijd zijn voordat de teams in de zaal in de nieuwe formatie gaan spelen en trainen.

En jullie raden het al, het regende weer. Máár wij mochten naar TOGB en die hadden het hele programma binnen in de zaal. Wat superfijn en vooral ook warm. Kon ik alle lagen die ik aan had gedaan uitpellen. 😉

Na een pittige warming-up onder leiding van Indy, wat warmgooien en besturen van welke lijnen nu bij het handbalveld horen, want een zaal heeft toch wel veel lijnen, konden we starten.

Het eerste stuk van de wedstrijd was de concentratie goed, de verdediging alert en de aanval soepel en snel. Wat er dan ook voor zorgde dat wij vrij snel op voorsprong kwamen, TOGB vond snel de gelijkmaker, maar daarna konden wij zelfs uitlopen naar 4-2. Super goed! In een wat mindere periode kwam TOGB langszij, maar toch wisten we weer aansluiting te vinden. De keepers deden ook prima werk en hielden heel wat ballen tegen. De rust brak aan met een stand van 8-6 in het voordeel van TOGB.

Echt heel knap gedaan van de meiden.

In de rust merkte ik dat de zaal met alle geluiden, warmte en lijnen toch wat energie van de meiden vroeg. Het was tenslotte zeker voor drie kwart van de meiden de eerste zaalwedstrijd.

Dit zagen we ook terug in de tweede helft, de concentratie en energie werd minder. Waardoor de ballen iets minder goed aankwamen, de schoten op het doel iets minder kracht hadden. Maar ook in de verdediging merkten we dat de tegenstander net iets pittiger was, als dat wij verdedigden. Hierdoor was het verschil in de eindstand een stuk groter geworden dan bij rust eerst gedacht werd.

Toch hebben de meiden allemaal enorm hun best gedaan, goede acties en doelpunten laten zien, en daarnaast ook zich goed ingezet voor het team.