E1: Is het herfst? Eerst zon en dan regent en stormt het

Gatver, eerst de zon en dan 2 weekenden spelen in de regen. Drie weken geleden in het zonnetje tegen HVOS en daarna was het regen, regen en nog eens regen.

Zou het herfst zijn?

Vorige week thuis in de regen tegen Savosa en dit weekend was het uit bij Twist met motregen op de koop toe. Nog één wedstrijd buiten te spelen in het laatste weekend van de herfstvakantie, uit bij Conventus (Zwijndrecht) Zou het geluk met ons zijn en dat het droog is? Regen is opzicht niet zo heel erg, maar als de temperatuur ook omlaag gaat wordt je er ook koud van en dat beste lezer is niet fijn. De toeschouwers kunnen nog schuilen onder de paraplu… Spelen met een paraplu is wat lastig.

Alle gekheid op een stokje (paraplu)… Ondanks de regen spelen we ook dan ons eigen spel. Een team om trots op te zijn, ondanks de koude handen en natte haren… ZE GAAN DOOR!

2 weken geleden uit tegen HVOS in een lekker zonnetje. Blijkbaar hadden we onze dag niet en kwamen niet echt in ons spel. Ondanks alle pogingen was het ons niet gegund, het doel was te klein en de palen te dik. We waren snel in de aanval en snel terug in de verdediging, maar HVOS was dan net iets sneller of maakte gebruik van de chaos. Jammer, maar top gedaan. Onze tijd komt wel bij HVOS.

Vorige week in de regen thuis tegen Savosa, Een leuke wedstrijd, maar wat is die bal glad! We rennen door de regen en dan krijgen we een bal aangespeeld die doorslipt op je handen. In de regen komt het er op aan dat je dus kleine stukjes overgooit en niet het hele veld probeert te overbruggen. Dit was een goede leer en werd snel opgepakt. Vrij lopen en gezien worden, dat is denk ik het lastigste wat er is. Iedereen is een kei in vrij lopen, maar dan merken ze dat ze niet gezien worden door de spelers met de bal.

Uit bij Twist in Vlaardingen, het regent en het is kouder. Voor aanvang kwam de scheidsrechter even langs: “ik fluit voor te veel spelers in het cirkel gebied.” Eindelijk een scheidsrechter die de moeite neemt om dit te komen vertellen. Ik wens het team veel plezier met de wedstrijd, let’s go! Had ik al gezegd dat het weer regende?

Leuk spel van Twist en de scheidsrechter voerde daad bij woord, bij een vrije bal niet meer dan twee spelers in het cirkelgebied. Niet dat er veel vrije ballen gegeven werden, want er werd netjes gespeeld. Een paar natte billen en pijnlijke handen (nat en koud) door wat ongecontroleerde verdedigingsacties. Eindelijk werd Jasmijn beloont voor haar vrij staan in de aanval, ze kreeg de bal en scoorde. De scheidsrechter dacht dat ze in de cirkel stond, voor mij telt deze Jasmijn… TOP GEDAAN!!

Ook Silas werd gezien in de aanval en kreeg de bal, nam zijn rust en scoorde. Goed gedaan Silas!!

Nu heeft iedereen wel eens in een wedstrijd gescoord en dat is goed voor het zelfvertrouwen en het samenspel.

Ondanks de regen, natte haren en koude handen was dit een leuke wedstrijd.

Bedankt,

Jullie Coach