D1: Hoog eindigen in de poule

De laatste wedstrijd van het najaar veld is gespeeld en we kunnen nog één weekje nagenieten van het trainen in de kou voordat we de zaal in gaan. Nou, wat wil je dan nog meer? Ow, winnen van DWS? Tja, dat kan als je maar je best doet. De samenstelling van DWS is namelijk niet meer zoals vorig seizoen, desondanks is het een geduchte tegenstander waar genoeg potentie in zit!

In het begin ging het vrij aardig gelijk op. Met de soms wat natte bal zit het soms dan ook een beetje mee, maar af en toe ook weer tegen. Toch bleek weer duidelijk dat het team elke wedstrijd een stapje verder komt. Meteen meer bezig met verdedigen, meer bezig met samenspel, meer bezig met de onderschepping.

De laatste spurt in de tweede helft bracht de eindstand op 24-14, wat eigenlijk toch wel eenieder een beetje verbaasde. Maar ach, als je normale topscoorders even een kortstondig dipje hebben en de niet topscoorders ineens hun persoonlijk record gaan verbreken, krijg je uiteindelijk toch aardig wat ballen in het net. Dat brengt dan ook weer de stimulans voor de overige spelers. Er wordt goed samengespeeld, iedereen doet er een tandje bij om nog beter de natte bal te willen vangen en er komt weer scherpte in de afronding.

“Zijn we nu eerste?” was de vraag na de wedstrijd. Nee, en dat hoeft ook niet want het is maar een halve competitie. Wel sta je minimaal op de tweede positie wat duidelijk aangeeft dat we in de nog geen 8 weken dat we bezig zijn, hele mooie stappen hebben gemaakt waar we in de zaalperiode lekker op verder kunnen gaan bouwen! Dus nog één week de kou trotseren bij de training en na de vakantie starten de trainingen weer in de zaal.

De coach

 

Zaaltrainingen vanaf 23 oktober:

Maandag: 19.00 – 20.00 Rodaristraat

Donderdag: 18.00 – 19.00 Zadkine