E2: Pit en doorzettingsvermogen

Afgelopen zaterdag mochten we het opnemen tegen het 1e team van de Treffers. Feline is ons team komen versterken dus starten we met 4 wissels. Voor de wedstrijd een paar tweetallen qua wissels gemaakt, en de rest ook snel doorwisselen. Een goede warming-up afgewerkt onder leiding van Luna die deze week de aanvoerder was.

Al snel nadat we op het doel gegooid hadden werd de wedstrijd gestart.

Afgesproken om in de verdediging alert te zijn en goed te kiezen, dus niet alleen richting de bal, maar iedereen bij een speler van de tegenstander. Goed ervoor blijven en proberen de bal wegtikken. Dit ging vrij aardig. De bal werd regelmatig goed onderschept en op snelheid richting het doel van de tegenstander gebracht door goed samenspel of snel dribbelen. Toch konden wij niet verhinderen dat de Treffers deze eerste helft 8 keer ons doel wisten te vinden. Maar ook wij wisten vier keer te scoren. Superknap!

In de rust besproken dat de meiden het heel goed deden, maar dat in de verdediging nog net iets meer focus moest liggen. Helaas voor onze meiden ging het voor de verandering weer regenen. Dat hadden we dit veldseizoen gelukkig nog niet gehad. 😉

De tweede helft ging het in de verdediging heel goed en in de aanval werd de cirkel goed gevonden, waar weer twee mooie doelpunten uit vielen. De treffers wist deze helft maar drie keer ons doel te vinden. Kortom een hele sterke tweede helft.

Wat opviel in deze wedstrijd:

  • De meiden speelden goed samen. Via samenspel vielen er ook mooie doelpunten
  • De keepers stonden als beren het doel te verdedigen
  • Ondanks de vele wissels bleven de meiden wel goed in de wedstrijd
  • Ook de meiden die pas dit seizoen zijn begonnen lieten zich goed zien
  • Ondanks de regen blevende meiden er vol voor gaan, waardoor de tweede helft ijzersterk was.
  • Het zijn echt toppertjes

Meiden weer super goed gedaan.

Liefs Ruth