DC1: Spelen zoals je traint…

Ook deze week mochten we weer op woensdagavond een wedstrijdje spelen. HVOS mocht nu  door de spits vanuit Spijkenisse naar Rotterdam afreizen. HVOS is een tegenstander die we bij de C nog niet eerder tegengekomen waren. Uiteraard houden we wel de uitslagen in onze poule in de gaten en vooral de laatste uitslag deed ons vermoeden dat we ze niet moesten onderschatten. Ze hadden immers afgelopen weekend gewonnen van Twist… juist ja… het team waar wij vorige week woensdag nog van verloren hadden. Maar goed. Zoals al eerder aangegeven, verder hadden we geen idee wat voor team we tegenover ons zouden krijgen.

De opdracht voor deze wedstrijd in de kleedkamer was dan ook duidelijk: Speel zoals je traint!! Het is tenslotte een trainingsavond en met trainen laten jullie zoveel zien, gebruik die snelheid, enthousiasme en passie in het veld bij de wedstrijd.

De warming up ging geconcentreerd en de wissels werden nog even uitgebreid geoefend. Tijdens de warming up gaf Lisanne aan last van haar enkel te krijgen en ook Katie gaf aan dat ze last had van haar astma. Gelukkig liep Noa op het veld en was ze bereid om met ons mee te spelen, echt heel erg bedankt Noa!!

Nu beginnen de meiden altijd ijzersterk aan de wedstrijd en ook deze keer kwamen ze al snel op een voorsprong. Maar bij de stand van 4-1 kwam HVOS weer terug tot een 5-3. En werd het toch nog even spannend. Even? Ja het was deze keer echt maar even spannend. De meiden speelde deze keer echt zoals ze ook altijd trainen en wisten  de voorsprong weer te vergroten zodat  we bij een stand van 11-4 de rust ingingen.

In de rust afgesproken er nog een schepje bovenop te doen. Helaas moest halverwege in de 1e helft Katie met een blessure afhaken. (Sterkte meid!!) waardoor het even zoeken was naar de juiste opstelling maar met veel enthousiasme begonnen de meiden aan de 2e helft.

En nu kan ik heel veel vertellen over de 2e helft want er werd echt een geweldige 2e helft gespeeld maar ik hou het kort: Meiden, jullie hebben nu zelf ook gemerkt dat spelen alsof je traint helpt. Hou dit vol, ook op de zaterdagen 😉 ik kan alleen maar zeggen dat ik trots ben op jullie allemaal!! Vrijdagavond gaan we weer lekker met zijn allen trainen en dan hebben we zaterdag alweer onze laatste competitie wedstrijd op het veld. Na de herfstvakantie gaan we gelukkig de zaal in. (yeahhh , geen regen meer, geen wind, geen gladde ballen en vooral geen kou meer 🙂 )

Tot vrijdag!

Een hele trotse coach.

Oh ja voor de statistieken:

  • Einduitslag was 25-9
  • De doelpuntmakers waren : Joelle 10, Lisanne 5, Odessa 5, Beau 2, Laila 2, Katie 1
  • Lieke heeft weer lekker gekeept
  • Noa nogmaals heel erg bedankt voor het meedoen!!! Super gedaan!