D2: Helius uit. Wat een eind rijden…

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. Deze keer was het in Hellevoetsluis tegen Helius. We hadden drie wissels. Anouk kon er helaas niet bij zijn.

En ja het is elke keer hetzelfde. De tegenstanders zijn groot. Groter dan bijna ons hele team. Alleen Romy komt in de buurt. (wat eet jij toch zodat jij zo groot bent?)

Voor de wedstrijd hebben we goed de spieren opgewarmd. Nog even geoefend met overgooien en vangen. Lopen zonder de bal en de kids toegesproken. Ik gaf aan dat lopen zonder de bal heel belangrijk is. (Zeker wanneer de tegenstander groot is.) Dat leer je het beste door het heel veel te oefenen en toe te passen in de wedstrijd. Ook de snelheid van overgooien is heel belangrijk. Wanneer je te lang wacht met overgooien staat er in no time een grote tegenstander voor je. Ook goed kijken waar je gooit voordat je gooit. (voor als er een verdediger voor/naast staat)

Nadat we de tegenstander begroet hadden begon de wedstrijd.

Zoals altijd werken de dames/heren hard.

Echter het passen en vrijlopen zonder bal is iets wat de coach wel kan zeggen maar in de praktijk toch wat moeilijker is. Vele ballen werden onderschept en daaruit kwamen vele break outs. Wat jullie coach wel zag was dat iedereen goed meeliep met zo’n break out en nog veel meer:

Zoals altijd liep Nissa zich goed vrij, echter kreeg ze de tijd niet om een fatsoenlijke doelpoging te wagen door die “stomme” verdedigers. (Volgende keer sneller gooien meid! Dan gaat het een keer lukken! Let op je werp-arm!). Ook Isabel was weer lekker aanwezig op het veld. Zo zorgt ze ervoor, dat haar NIET horen, geen optie is. Goed zo! Heel belangrijk dat ze weten waar je staat in het veld. Nu nog wat meer bewegen in de aanval en verdediging en je wordt een topper. Ook Minke ving de bal goed en wat liep ze de aanvallers goed in de weg. Blijf oefenen meid! (ook aan je werp-arm.  1. Bal naar achteren (niet naast je hoofd, je weet waar ik het over heb. 😉 ) Arm 90 graden en… knallen!)) Anne, ja wat moet  je vertellen over Anne. Je rent het hele veld over en als je moet wisselen heb je een rood kupke (Brabants voor koppie). Dat zijn goede tekenen! Ook het vangen en gooien gaat steeds beter. Jesse heeft zijn sport gevonden. Hij is aan het rondrennen, verdedigen, rondrennen, gooien, rondrennen (mmmm, misschien moet hij wel op atletiek). Probeer niet het hele veld te verdedigen, Jesse. Kies je momenten! Oefen veel op gooien en sprongschot en dan kom je er wel. Tim, Tim, Timster. Rustig in het veld maar onderschat hem niet. Hij pikte zijn balletjes mee en zal (Als hij net als Nissa sneller gooit, en ook in de hoekjes en laag met een stuit) binnenkort zijn eerste doelpunt maken.

Helaas zijn “klein en knuffelig” (copyright Pinguïns van Madagaskar) geen eigenschappen waarmee je doelpunten maakt, Quinty, want anders was je een van de topscoorders. Trouwens dat eerste werk alleen als je je mond dichthoudt want net al Isabel zorg je ervoor dat iedereen je goed vindt in het veld. Luid en duidelijk! Nu nog wat eerder passen! Dan staan er geen irritante verdedigers voor je.  Elke wedstrijd, en ook dus deze, wil Jillia een doelpunt maken. Je bent  fanatiek en hebt een goed schot. Nu nog meer bewegen in de aanval, ook zonder de bal. Top! Anoek je stond lekker te verdedigen en te keepen (Jij en Isabel hebben er een paar hele mooie ballen eruit gehouden). Je kijkt goed en ziet de vrij man/vrouw. Probeer wat meer te bewegen in de aanval en verdediging. Romy, je hebt je punten  weer gemaakt. Een paar mooie break outs (Mooi aangegooid Anoek!) en lekker aan het verdedigen. Ook jij mag wat meer bewegen in de aanval zonder de bal zodat je helemaal onhoudbaar bent. Anouk, we hebben je moeten missen deze wedstrijd maar toch wat feedback voor je ;-), Je bent snel, snel, snel! Je bent geen watje. Je bent leergierig. Je hebt plezier (heel belangrijk). Oefen veel op je worp en vangen zodat je binnenkort je eerste doelpunt kunt maken.

As zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd buiten. Na de herfst vakantie gaan we in de zaal trainen. Echter de indeling zal anders zijn. De groep zal grotendeels hetzelfde blijven alleen zullen Jillia, Anoek, en Romy naar een ander team gaan (en ik ga mee met Anoek). Ik ben er van overtuigd dat jullie veel plezier zullen hebben in deze indeling. Erik is een leuke trainer (een beetje gek, maar dat is altijd goed 😉 ) en donderdag trainen we met alle D teams. (dus dan zie ik jullie weer)

O, ja de eindstand werd  17-7

Jullie trotse trainer/coach

Meine