DC1: De laatste buitenwedstrijd

Dit weekend hadden we alweer de laatste veldwedstrijd. En ook dit laatste weekend liet de regen ons niet in de steek. Zo terugkijkend op dit stukje veldseizoen was de regen wel een van de trouwste metgezel van ons. Zowel met de meeste trainingen als de meeste wedstrijden konden we rekenen op de aanwezigheid van al die nattigheid. Dat we dit weer zat zijn lijkt dan ook wel een logisch gevolg, hoewel we er ook wel van geleerd hebben: extra kleding zoals droge sokken en schoenen worden niet meer vergeten.

Helius was onze tegenstander, en net als afgelopen woensdag tegen HVOS wisten we weinig tot niks over deze tegenstander. Noa kwam ons team versterken en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. De wedstrijdbal hebben we zolang mogelijk drooggehouden maar binnen 1 aanval was de bal glibberig en nat evenals het veld.

Door de nattigheid was het handballen niet zo makkelijk maar ook de kou werkte hieraan mee want wat was het koud. Brrr.. Het was niet onze mooiste wedstrijd maar met een 12-6 overwinning waren we blij dat de wedstrijd afgelopen was en het zaalseizoen er aan zit te komen. Helaas moeten we wachten tot 4 November tot we onze 1e zaalwedstrijd kunnen spelen maar we kijken er reikhalzend naar uit. Het heeft wel 1 voordeel dat we tot 4 November hebben, zo hebben we de kans om met trainen lekker verder te gaan met Code oranje. (En nee dat heeft niks te maken met het weer 🙂 )

Nina: Heel veel beterschap en sterkte meid! Helaas heb je maar 1 wedstrijd mee kunnen spelen. Hopelijk gaat het snel beter met je!! knuffel van ons allemaal.

Noa: Heel erg bedankt voor het meespelen. We zijn zeer zeker erg blij met je hulp. Je doet heel makkelijk en goed mee in de aanval, en ook verdedigend sta je er. Super goed gedaan!!

Lieke: Dit seizoen begonnen met keepen: zonder angst sta je in het doel en wij zien je groeien op dat plekje. Je hebt mooie reddingen, je luistert goed naar aanwijzingen en de techniek maak je je snel eigen. Ook ben jij zeer belangrijk bij de snelle tegenaanval! En heb je al de eerste penalty’s gehouden! Wat zijn we blij dat jij wilde gaan keepen!! Goed bezig meid!

Katie: Woensdagavond geblesseerd afgehaakt maar dit weekend was je er gelukkig weer bij. Je doorzettingsvermogen is enorm. Je kan geweldige acties maken, je beheerst de schijnbewegingen als geen ander en zo af en toe verras je ons door ontzettend snel in de break te gaan en de bal zo in het doel te rossen. Je doet het alleen soms te weinig, je kent je eigen mogelijkheden en kracht niet. Niet onzeker zijn meid! You can do it!!!

Beau: Dit seizoen begonnen in de C2 (en eigenlijk nog een D-speelster) maar al heel snel aangesloten bij ons en wat doe je het goed. Je toont steeds meer lef, je durft de 1 moeiteloos te lopen en je hebt ook al je eerste doelpunten meegepikt en dat is echt heel snel. Verdedigend ben je betrouwbaar en ook jij laat een enorme groei zien in je ontwikkeling. Blijf zo doorgaan!!

Lisanne: Jouw schoten zijn altijd strak, hard en eigenlijk onhoudbaar. Je schijnbewegingen zijn heel technisch maar je durft te weinig voor je eigen kansen te gaan. Dat blijf ik zeggen!! Niet onzeker zijn, ga uit van je eigen kunnen!!! Voor jou is het fijn dat we even geen wedstrijden hebben, dan heeft je enkel even rust. Beterschap met je enkel!

Laila: Lekker fanatiek, altijd zin om er een leuke wedstrijd van te maken. Eigenlijk onmisbaar in de opbouw maar van de week toch even geprobeerd op de hoek. Dat dat maar eventjes was, was al snel duidelijk. Jij hoort gewoon in de opbouw. Je kracht is je schijnbeweging maar ook je schot mag er wezen. Durf wat meer van afstand te schieten meid!! Je kan het!!!

Otte: Een belangrijke factor binnen het team, je zet de wissels in, je weet op het juiste moment iemand aan te spelen en je gaat nu soms ook voor je eigen kansen waardoor jij ook al je doelpunten hebt kunnen maken. Maar ook jij moet nog iets meer voor je eigen kansen gaan. Ga zo door Meid!

Odessa: Je kracht is je snelheid, je omschakeling en je bewegingen in de aanval. En vooral dat je overal inzetbaar bent. Door het ontbreken van Nina op de cirkel zijn we nog zoekende naar de juiste cirkelspeelster. Jij past je overal op aan: Cirkel, hoek, opbouw, midden er is geen plek die je niet hebt gehad in het veld (oké…op doel na dan) En waar je ook staat, je scoort makkelijk en doet het zonder mopperen. (Oké…af en toe dan, maar dat snap ik) Blijf zo doorgaan meid!

Joelle: Tsja, wat moet ik zeggen over jou … Je bent vorig seizoen vervroegd overgekomen, je bent ook nu eigenlijk nog een D-speelster maar meid wat heb jij je onmisbaar gemaakt. Jouw ontwikkeling gaat zo snel, het is moeilijk bij te benen. Ook jij bent overal inzetbaar, jouw aandeel in de doelpunten is ontelbaar (niet echt ontelbaar want ik weet precies hoeveel je er gemaakt hebt hoor) Aanwijzingen pik je moeiteloos op, je handelingssnelheid wordt steeds sneller en doelpunten zijn altijd mooi om te zien! Blijf zo doorgaan!

Meiden, nog 2 weekjes buiten trainen en dan mogen we toch echt de zaal in. Zoals al gezegd gaan we voortborduren op Code oranje zodat we die allemaal onder de knie hebben en we blijven de wissels elke training oefenen en dan gaan we er met zijn allen een heel leuk zaalseizoen van maken. Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in 🙂

Even een speciaal dankwoord aan alle ouders, oma’s, opa’s en andere supporters voor de trouwe en vooral positieve aanmoedigingen, We kunnen altijd op jullie aanwezigheid rekenen, ondanks dat de regen soms met bakken tegelijk uit de hemel komt! Ook bij de uitwedstrijden trouwens! Namens mijzelf en alle meiden: Heel erg bedankt en we hopen jullie in de zaal ook weer allemaal te zien!

Liefs, Marian