De laatste wedstrijd buiten (en het regende natuurlijk)

Afgelopen  zaterdag  hadden we weer een thuiswedstrijd. Whoohoo we konden weer handballen! Deze keer tegen DWS D3. Een goed team met een aantal kinderen die heel hard kunnen schieten. Maar genoeg over hen. Let’s talk Roda D2.

Nog even dit. Spoiler alert. Het wordt 8-19 voor DWS.

Na een goede warming up heb ik nog het gebruikelijke verhaal verteld: Lopen zonder bal, blijf in beweging (een stilstaande speler is heeeeeeel makkelijk te verdedigen) beweeg naar het doel van de tegenstander (van achteruit bewegen of naar de zijkant bewegen wordt de tegenstander helemaal niet zenuwachtig). Geloof in jezelf, blijf proberen, oefen de dingen die je leert tijdens de training. (neeeeej, niet het kletsen dames!) Kijk naar je medespelers (samen win je de wedstrijd, niet alleen) Pass de bal snel, voordat je weet staat er iemand voor je neus. Pass goed! Niet zomaar in het wilde weg gooien. Kijk goed voordat je passt . Staat er geen verdediger naast je medespeler.

Gelukkig waren we deze keer compleet. Ik had 4 wissels. We begonnen heel goed. Ik zag veel beweging en je zag dat DWS even moest schakelen. Dat hadden ze niet verwacht! Doordat er goed gelopen werd kon Anouk al in de eerste minuut op doel schieten. Knap hoor! Ook de andere waren lekker bezig. Helaas was het zelfvertrouwen te laag dat Roda dit lang kon volhouden en DWS nam over met een paar harde schoten. (let’s face it. Ze waren beter) Ondanks dat, scoorde ook Roda een paar mooie doelpunten. (1 zelfs met een soort van valworp (met schaafwonden) Goed gedaan Isabel)). Ook verdedigend werd er goed meegelopen en in de weg gelopen. De keepers hebben er ook een paar mooie ballen uitgehaald.

Al met al heeft iedereen zijn best gedaan en dat vind ik het belangrijkste. In het binnenseizoen worden jullie gecoacht door Deirdre (moeder van Isabel) met hulp van Esther (moeder Nissa) en Michelle (moeder Quinty). En worden jullie maandag getraind door Erik en donderdag getraind door Erik, Luuk, Danny en mijzelf. Leuk, leuk , leuk.

Jesse Pas aan het handballen maar wat heb je er altijd zin in! Je onderschepte veel de bal. Maar belangrijker, je zag ook de vrije man/vrouw. Heel goed!

Tim Lekker aan het verdedigen en meelopen met je vrouw/man. Je vangt de bal goed en gooit er altijd veel energie in. Blijf zo doorgaan!

Isabel Keeper/speler, kies maar zij kan het. Een paar keer goed doorgekomen in de aanval en gescoord. Knap hoor!

Anoek Keeper/speler, allebei vindt je het leuk. Ik heb je een paar mooie passen zien geven en ook in de aanval was je weer gevaarlijk. Ga zo door!

Romy Jij bent altijd goed voor een aantal goals. Je schot is hard. Nu nog aan je armhouding werken zodat ze helemaal onhoudbaar worden. Top!

Anouk Snel, snel, snel… vooral in de eerste minuten van de wedstrijd zag ik je heel goed bewegen. De tegenstanders hadden geen schijn van kans. Goed geschoten op goal, daar begint het mee om een doelpunt te maken! Verdedigend zoals vanouds goed bezig.

Jillia Jillia, jij gaat voor de goals (ja Jillia ggggggggoals). In de aanval moet de tegenstander je  goed in de gaten houden. Zodra je meer gaat bewegen in de aanval (en blijft bewegen) krijgt de tegenstander het nog moeilijker. Super!

Nissa Lopen zonder bal. Ik zag het al meer gebeuren in de wedstrijd. In de trainingen loop je jezelf goed vrij met schijnbewegingen. Blijf instarten zonder bal en dan komt die goal vanzelf. Top!

Anne Wat had je een kans om op goal te schieten in de wedstrijd! Helaas zag je het zelf niet. Daar had de keeper van de tegenstander geluk mee want je kan hard gooien. Blijf oefen aan je worp en instarten zonder bal. Goed gedaan!

Quinty Hard aan het werken in het veld , verdedigend heel irritant voor de tegenstander. Is bij alle buiten trainingen aanwezig geweest. Blijf in jezelf geloven en train hard dan komen die goals vanzelf.

Minke Normaal gesproken speel je niet mee als de wedstrijd in de ochtend gespeeld worden. Deze keer wilde je wel meespelen (i.p.v. paardrijden) omdat het de laatste buitenwedstrijd was! Je bent nog een beetje zoekende in het veld, maar wanneer ik je aanwijzingen geef ga je meteen (en fanatiek) aan de slag. Goed zo!

Jullie trotse coach

Meine