DC1: De eerste zaalwedstrijd

Na 3 weken geen wedstrijd te hebben gehad, keken we reikhalzend uit naar de eerste zaalwedstrijd. Savosa was onze tegenstander en ook gelijk een pittige tegenstander. Maar we hadden er veel zin in. Donderdag had Otte tijdens het gymmen de volleybal verkeerd op haar vinger gekregen waardoor haar vinger er ineens naast stond. Maar de bikkel als ze is: ze wilde het gewoon proberen, vingers intapen en kijken hoe het gaat. Noa kwam ons versterken en met veel drive en enthousiasme begonnen we aan de wedstrijd.

We begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd, de 1e aanval was een mooi uitgespeelde aanval maar de bal ging net voorlangs de paal naast het doel. Maar die aanval zette wel de toon van de begin van de wedstrijd, er werd gewoonweg leuk gespeeld door beidde teams. Laila wist ons op voorsprong te zetten maar Savosa wist het scorebord naar 1-3 te brengen. Maar we gaven niet op en door de doelpunten van Katie en Joelle kwamen we weer op gelijke hoogte. Het was een superleuke en spannende 1e helft waarbij de beidde teams zeker aan elkaar gewaagd waren. Er werden leuke aanvallen opgezet, de verdediging zat lekker dicht en Lieke stond echt heel erg goed te keepen. Savosa nam telkens de voorsprong maar telkens wisten we weer de aansluiting te vinden.  Beau raakte geblesseerd door een knietje in haar nek waardoor ze naar de kant moest, dat was even schrikken. (Sterkte meissie) en het was weer even zoeken naar de juiste opstelling.

Bij de stand van 7-9 gingen we zeker niet ontevreden de rust in. In de 2e helft kwamen we al snel op 8-9 maar na de 9-10 nam Savosa even het heft in handen, en kon de voorsprong vergroten naar 9-14. Maar de meiden toonde veerkracht en weigeren zich gewonnen te geven en kropen weer dichterbij.

Vlak voor tijd kreeg Lieke een bal vol in haar gezicht en moest het doel verlaten. Noa nam haar plekje in het doel over. (Super Noa) Savosa maakte gretig gebruik van de ontstane verwarring in het veld en wist hierdoor de afstand te vergroten waardoor de uiteindelijke eindstand 14-21 werd.

Meiden, jullie hebben echt allemaal een superleuke en goede wedstrijd gespeeld. Jullie waren zelf niet tevreden, dat siert jullie. Máár wat ik na de wedstrijd ook al zei: ik ben echt trots op jullie. Jullie hebben goed gespeeld, ik heb genoten van jullie spel en vooral van jullie inzet!!