DC1: We komen er wel, van ruim verlies naar…

Dit weekend mochten we naar Vlaardingen afreizen waar Twist onze tegenstander zou zijn. Op het veld was dit de enige tegenstander geweest waar we ruim van verloren hadden. (23-14) Maar goed, we trainen natuurlijk niet voor niets en zeker de laatste weken lag de focus op het bewegen op de benen en dan met name in de verdediging. Afgelopen week ook nog geoefend op onze afstandsschoten maar ook op het blokken van de bal van de tegenstander. Al met al, we waren er klaar voor. En deze wedstrijd was een goede graadmeter om te kijken of de groei in het spel doorzet.

Voor de wedstrijd in de kleedkamer nog een paar duidelijke afspraken gemaakt, waaronder de bal gelijk neer te leggen naast je voeten bij een vrije bal tegen, niet te reageren op overtredingen of opmerkingen en de snelheid er lekker in te houden.

In de 1e helft was de verdediging van Roda ijzersterk. Twist had duidelijk moeite om door de verdediging te komen en kwamen ze toch tot schot, stond nog altijd Lieke bij ons in het doel. Ook zij was vrijwel niet te passeren en keepte een ijzersterke wedstrijd. De aanval begon een beetje stroef maar algauw begon ook de aanval lekker te lopen en kwamen de doelpunten door goed samenspel, het goed nemen van de vrije ballen en goede schoten op het doel.

Tegen alle verwachtingen in gingen we de rust in met een 1-9 stand.( Jaja, jullie lezen het goed.) Tevreden ben je dan zeer zeker als coach, maar eerlijk gezegd ook nog voorzichtig… ja meiden, jullie staan voor, jullie doen het goed, echt goed máár jullie zijn er nog niet. ECHT niet, het kan zo maar zo zijn dat de wedstrijd kantelt en Twist er zo zomaar 10 ingooit. Modder wordt gras want modder kennen ze nu vast wel. Dus houdt dezelfde focus, sterker nog, doe er nog een tandje bovenop. Ga ervoor, ook in de 2e helft!

En dan begint de 2e helft en dan laat het team zien dat de focus er nog steeds is, dat gras inderdaad goed wordt uitgeprobeerd en ook gewoon lukt. Dat de snelheid nog steeds lukt ondanks dat de zaal echt spekglad was en dat de meiden elkaar makkelijk kunnen vinden in het veld waardoor er leuke combinaties ontstaan.

Meiden, ik heb genoten van jullie spel en ik ben echt super trots op jullie! Niet alleen op wat jullie als spel lieten zien maar zeer zeker ook wat jullie lieten zien op het gebied van afspraken nakomen, positiviteit en natuurlijk jullie tomeloze inzet! Een wedstrijd met 7-19 winnend afsluiten terwijl dezelfde wedstrijd tegen deze tegenstander nog met 23-14 verloren ging zegt veel over jullie doorzettingsvermogen, jullie wil om te leren en de groei die jullie doormaken!

Jullie hele trotse coach!

Beau: Heel de week flink ziek geweest, de vraag was of je het zou redden om mee te spelen. Tot mijn grote opluchting voelde je je goed genoeg om te spelen. Je wel wat meer gewisseld voor alle zekerheid maar in je spel was het niet te zien dat je ziek was. Je doelpunt was echt heel mooi en zeer zeker ook verdiend!! Hopelijk had je na de wedstrijd geen terugslag!

Lieke: IJzersterk, gedreven, leergierig, leerbaar, betrouwbaar, enthousiast en een geweldige keepster. Dat zijn de woorden die jou omschrijven, Niet alleen deze wedstrijd maar heel dit seizoen. Als er iemand een groeispurt doormaakt dan ben jij het zeker. Meid, wat is het fijn om met jou als keepster te werken!

Lisanne: Een moeilijke week achter de rug, maar jij laat je niet zomaar kennen en dat was in je spel terug te zien. Deze wedstrijd was je goed aanwezig, dreigend in de opbouw, verdedigend op tijd en 4 mooie doelpunten op je naam bij geschreven. Gewoon goed gedaan!

Laila: Ook jij was in de opbouw goed aanwezig, je schijnbeweging zet je soms te vroeg in maar je bent dreigend en je tegenstander kan jou zeer zeker niet laten lopen want dan wals je er overheen. Mooie doelpunten gemaakt. Blijf in de verdediging op tijd bewegen zodat je niet te laat bent! Goed gespeeld!

Otte: Cirkel of midden, het blijft een beetje zoeken nu Nina er nog niet is. Je bent een super goede midden opbouwer, je ziet en voelt het spel als geen ander, durft de wissels in te zetten en de andere aan te sporen. Maar ik blijf het zeggen: Ga voor je eigen kansen!! dat de je nog steeds te weinig! Ondanks dat, zeer zeker goed gespeeld 😉

Odessa: In principe overal inzetbaar, nu nog zoekende wat is voor jou het beste, waar kom jij het beste tot je recht maar vooral wat is op dit het moment het beste voor jou… Maar waar je ook staat, je doet het goed en bent dreigend. Je baalde zelf dat je niet gescoord had maar zeker ook jij kan terugkijken op een goede wedstrijd. Je hoeft niet altijd te scoren om goed te zijn. Integendeel zelfs…niemand kan scoren zonder de bal eerst goed aangespeeld te krijgen. Winnen, scoren (maar ook verliezen) doe je met elkaar! Je kan trots op jezelf zijn!

Katie: Meid, wat was je goed bezig! Een bal die bijna uit rolt?? Jij duikt er naar en houdt hem binnen (dat je daarbij de tijdnemerstafel meeneemt is een bijkomstigheid, die je graag voor lief neemt, net als de pijn in je rug :P) Dat iemand  keihard aan je haar trekt? Je verteld rustig: Ik vind het niet fijn dat je aan mijn haar trekt en en komt daarna uit jezelf naar de kant en verteld mij rustig dat je aan je haar getrokken bent. Mijn complimenten hiervoor! Je hebt 3 prachtige doelpunten gemaakt. Helaas telde ze alle drie niet. Maar hey…je doet het wel eventjes, het juiste moment instarten, een goede beweging en een perfecte stuit voor de keeper.

Noa: Als eerste heel erg bedankt dat je met ons mee wilt doen. Het zal niet altijd meevallen om alle termen en wissels te onthouden maar je doet het echt geweldig. Je past je heel makkelijk aan. Je snapt gelijk wat de bedoeling is, en je durft je zeker in de verdediging te laten zien. In de aanval mag jij ook gerust meer voor je eigen kansen gaan, we weten dat je het kan!! Je schot op het doel was mooi, zuiver en hard dat mag je echt vaker doen!

Joélle: Winnen en verliezen doe je nooit alleen, dat doe je altijd met het gehele team. En zeker ook deze wedstrijd was een teamprestatie, maar toch…. Toch wil ik jou er even uitlichten… je speelt nu voor de 2e jaar in de C met dit team…eigenlijk ben je nog D. Máár jij maakt zo’n ontzettende groei door, jij bent voor elke tegenstander een groot gevaar, je scoort ongelofelijk makkelijk. Lukt het soms even niet dan heb je aan 1 of 2 aanwijzingen genoeg om het net weer wel te vinden. Je bent snel, wendbaar, leergierig en je maakt elke week het ene mooie doelpunt na het andere. Mijn complimenten!!