D2: Verliezen, maar mentaal winnen

We mochten weer handballen deze zaterdag. Whoohoo! We hadden twee extra wissels van D3. Anouk en Femke. Nog bedankt voor het meespelen! Deze keer tegen ETC D2. Een sterk team met (het zou eens niet zo zijn) grote jongens. Zelfs Romy moest omhoogkijken bij de meeste tegenstanders.

Het begin begon goed. We kregen zelfs kansen. Echter deze keer was de tegenstander een maatje te groot. (Fysiek en qua spel). Als je een kans wilt maken tegen deze jongens moet je veel bewegen zonder bal, snel overspelen, goed kijken. En nog veel groeien…

Ondanks dat Roda tegen een tegenstander stond die (let’s face it) beter was lieten ze niet hun hoofd hangen. Ze bleven doorgaan. Hielden het tempo hoog en bleven hard werken.

Bewegen zonder de bal. Het blijft een moeilijk begrip. Echter Kate liet het toch zien. Wauw. Je zag dat, ondanks dat de jongens groot zijn, ze te traag waren om dat soort acties te verdedigen. Knap hoor Kate!

Je tegenstander passeren met de bal. De meeste kids hebben (onterecht) het gevoel dat ze dat niet kunnen. Daarom is het superknap dat Sepp (een van de kleinste) liet zien dat je een grote tegenstander met een draaibeweging het bos in kan sturen. Wauw!

Afstandschot is ook belangrijk in een wedstrijd. Romy kan het als de beste. Zo goed dat de tegenstander haar een persoonlijke verdediger gaven. Dat is een compliment Romy.
Ze vonden je gevaarlijk…. En terecht.

Doelpunten maken tegen deze tegenstander ging moeilijk. De verdedigers waren groot en de keepers waren groot. Maar toch is het je gelukt Ilse en zelfs nog vanaf de hoek! Whoohoo!

Snelheid in een wedstrijd is heel belangrijk. Je verrast een tegenstander en daardoor kun je scoren. Gebrek aan snelheid en durf heeft River niet. Passeren en onderscheppen, je bent altijd aan het zoeken. (Je maakte zelfs uit een onmogelijke hoek een doelpunt).

Goed kijken naar je teamgenoten en of ze vrij staan zorgt ervoor dat er kansen komen en dat er niet onnodig balverlies is. Anoek ik ben er elke keer van onder indruk van het “zien” van je teamgenoten en die strakke passen.

Guido en River. Bedankt voor het keepen in de wedstrijd. Guido, wat heb je als een beest staan keepen! Je hebt er denk ik wel 10 uitgehaald met de meest onmogelijke bewegingen. Ook in het veld was je weer overal te vinden. Wauw! River ook jij hebt onbevreesd in het doel gestaan. Knap hoor!

Verdedigen tegen dit team was moeilijk. Ze zijn groot en redelijk snel. Maar een aantal jongens hebben ondervonden dat ook een aantal meiden van Roda D2 hun tanden kunnen laten zien (figuurlijk natuurlijk, al lijkt me het een grappig gezicht). Jillia was overal aanwezig in de verdediging (maar ook de aanval) demonstreerde naast een perfecte judoworp ook hoe je netjes verdedigt.

Hard werken en durf zorgen ervoor dat je blijft groeien als team en speler. Door blijven gaan, dingen uitproberen! Shavano heeft deze begrippen eigen gemaakt. Hij luistert goed en gaat tot het gaatje. Bink!

Anouk en Femke. We willen jullie bedanken dat jullie wilde meespelen. Ik zag twee meiden die heel hard werkte (met al een wedstrijd in hun benen) en veel geleerd hebben van deze wedstrijd.

Ondanks al deze goede spelers en inzet hebben we verloren met 5-24.

Maar wat ons coaches opviel was dat jullie niet jullie hoofd lieten hangen. Jullie bleven doorgaan! Dat is zoooo belangrijk in een team! Jullie hebben de mentaliteit van een winnaar.

Jullie coaches

Meine en Danny