DS2: Snelwiek DS4

Wat ging dit snel…

De vorige wedstrijd tegen zat nog vers in het geheugen en ook nog in de benen. Die wedstrijd hadden we verloren met 15-5. Door weer en wind en een laagje water op het veld lieten we ons niet kennen. Eén ding wisten we zeker voor aanvang van deze wedstrijd. Van het weer zouden we deze keer geen last hebben.

Snelwiek is een ervaren ploeg en we wisten dat we vooral het moesten hebben van de snelheid.  De eerste helft begon dan ook op snelheid. Mooie kansen en er werd goed in de verdediging gepraat.  Ook stond Dominique in de eerste helft als een  beer te keepen! De tactiek was om laag te gooien in de hoekjes… maar we zullen dames twee niet zijn en gooien eigenwijs toch met lobjes.  Niet Eén maar meerdere lobjes gingen er in.  Met prachtige doelpunten van Steffie, Karin, Nathalie, Kelly en Eva gingen we de rust in met 6-8. Alles was nog mogelijk in de tweede helft.

Tweede helft gingen we goed van start, maar waren al snel de kluts kwijt. Snelwiek zetten onze opbouwers vast en konden elkaar niet goed vinden in de aanval en praten minder goed in de verdediging. Ondanks dat we elkaar minder goed konden vinden probeerde we het getrainde toe te passen in de wedstrijd. En dit lukte!! Met een mooie vijf links werd er goede druk gezet was de tegenpartij ons kwijt. Wat waren we trots op ons zelf. Er bestaan ook mooie wissels als Polen en Spanje, maar wij houden het bij VIJF links, Niels zullen we ook VIJF rechts oefenen? In de tweede helft zijn er nog 3 mooie doelpunten gemaakt door Kimberley, Eva en Karin waardoor de eindstand uitkwam op 9-23.

Al met al een wedstrijd waar we veel van hebben geleerd. We hebben het geleerde wat we hebben geoefend tijdens de trainingen toegepast in de wedstrijden. We zijn een groeiend team en we kunnen zeker trots op ons zelf zijn.

Op naar de volgende wedstrijd! Eerst zondag 19 november uit tegen Indus.  Zondag 26 november spelen we weer thuis. We hopen op meer publiek zodat we kunnen laten zien wat we kunnen!