E1: Wauw wat een toppertjes

Ja ja dit weekend mochten de meiden op zondag aantreden. Op de zondag spelen net als bij Roda de Senioren dat doen. Wat ging die wekker vroeg en wat was het koud, maar gelukkig we spelen nog steeds heerlijk in de zaal.

Ruim op tijd aangekomen bij de hal. Ja ja er was een zwembad bij, jullie zaten echt goed ouders (Sightseeing Rozenburg op de vroege morgen is ook leuk).

Eenmaal compleet (fijn Tessa dat je toch kwam ondanks dat je niet helemaal fit was), waren de meiden snel omgekleed, want de zaal was leeg dus konden we nog lekker ballen en warmlopen voor de wedstrijd.

Het was zo een dag dat je voelde, vandaag kan het weleens gaan gebeuren, maar daar legden we maar niet te veel de nadruk op, toch dachten we er stiekem aan. Wie weet, eens zal toch de eerste keer zijn.

De keepers van vandaag waren in de eerste helft Helin en de tweede helft Tessa.

Keepen is niet favoriet bij deze meiden, maar helaas ooit kom je aan de beurt. Als het dan zover komt dat de meiden aan de beurt zijn zetten ze wel hun beste beentje voor, dan zie ik echt wel veel meiden die toch ook talent hebben voor keepen. Echt top. Bij het warmgooien ging Helin er al volledig voor.

Helaas kreeg Tirza bij de warming-up een bal verkeerd op haar vinger, even koelen, maar deze kanjer ging toch proberen te spelen.

Na het begroeten mocht Roda beginnen met de bal. Allebei de teams begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, waar er wel kansen waren, maar die niet afgemaakt werden. Uiteindelijk maakte Indus het eerste doelpunt. Hierna kwamen de meiden goed in de wedstrijd. Werd er enorm sterk en alert verdedigd, werd er vol overtuiging gekeept en werden de kansen op het doel wel afgemaakt. Wauw dat zag er echt goed uit. Hierdoor gingen we de rust in met 1-5 ruststand.

Tessa werd snel even op het keepen getraind en de meiden gaf ik een peptalk. Dat we zo door zouden gaan, maar dat de meiden ook alert moesten zijn op de ruimte die ze kregen en daarop moesten reageren door richting het doel te gaan.

Deze tweede helft was het weer Indus dat de score opende. Maar onze meiden hadden hier een goed antwoord op, door ook regelmatig de bal achter de keeper van de tegenstander te gooien. De meiden keken goed naar elkaar, speelden vaak de bal goed naar voren en zochten de ruimte op. Ook Indus wist regelmatig de bal op ons te veroveren en te passeren maar dan hadden we nog altijd een goeie keeper in het doel staan. Dan gaat de klok steeds verder naar het eind lopen, en de meiden veroveren nog steeds de bal regelmatig, maken nog steeds mooie doelpunten, en spelen gewoon een hele sterke wedstrijd met elkaar. Ja en op een gegeven moment weten we het, deze zondag is het zover. De zoemer gaat, de meiden zijn super blij. De eerst gewonnen wedstrijd van dit seizoen, en hoe.

De eindstand van deze wedstrijd was 5-14.

Ik ben enorm trots om het doorzettingsvermogen, de kracht, de passie en de groei die de meiden laten zien elke wedstrijd en training. Deze overwinning hebben ze dan ook echt verdiend.

Liefs Ruth