D2: Gelijkspelen maar toch winnen

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. Deze keer tegen de nummer drie: Snelwiek D2. Aan de hand van de uitslagen van hun wedstrijden konden we al zien dat dit een moeilijke pot ging worden.

Ondanks verkeersproblemen in de stad was iedereen op tijd voor de wedstrijd maar hadden we minder tijd voor de warming up.  Na een snelle warming up hebben we de spelers nog uitgelegd waar ze op moeten letten. Goed verdedigen, help elkaar, blijf goed kijken in de aanval, hou de speelsnelheid hoog (wanneer je moe wordt kom je wisselen) en heb vooral veel speelplezier. Ons maakt het niet uit als je met 20 punten verschil verliest als we maar zien dat je je best doet. (meer kan je niet doen)

Snelwiek is een goed team waar een paar grote jongens rondlopen die heel hard kunnen schieten en ook meespelen met D1 (maar ingeschreven staan bij D2.) Natuurlijk zien de meiden en jongens van Roda dat ook, maar we hebben ze uitgelegd dat je met samenspel en snelheid iedereen kan uitspelen. Het voordeel van ons team is dat de tegenstander een vrij klein team ziet… en ons onderschat…

Wij mochten beginnen en kregen meteen goede kansen, maar ook Snelwiek kon met harde schoten het doel vinden. Maar als je het tempo hoog houdt gaan ook andere dingen meespelen. Conditie. Is je conditie niet goed is ga je uiteindelijk minder goed schieten, verdedig je minder goed, kijk je slechter naar je medespelers.

Vooral de break out zorgde ervoor dat we de eerste helft afsloten met een voorsprong van 9-12. In de rust konden we niets anders doen dan de hele ploeg complimenten geven. Het begin van de tweede helft was voor Snelwiek. Er was een jongen bijgekomen tijdens de tweede helft die ook hard kon schieten. Daar moest Roda even aan wennen, maar door goed blijven te verdedigen, ballen te onderscheppen en de snelheid van het spel hoog te houden kregen de meiden en jongens weer vat op de wedstrijd.

Het bleef spannend. Maar door het goede keepwerk van Guido (eerste helft) en Anoek (tweede helft) bleven de meeste van de harde schoten buiten het doel.

Na het eindsignaal bleek er een verschil te zitten in het aantal doelpunten wat Danny en de twee jonge scheidsrechters hadden geteld. Danny had 19-20 voor ons en de scheidsrechters 19-19. Helaas hebben de scheidsrechters altijd gelijk. (maar ik geloof Danny J)

Ilse Ook deze wedstrijd was je weer ongelofelijk belangrijk in de verdediging en jouw pass over 25 meter viel precies over een verdediger recht in Anoek haar handen die daarna een doelpunt maakte. Wauw wat een knappe pass was dat! Ook heb je een aantal keren geschoten op doel. Probeer door te lopen naar de 6 meter en dan komen die doelpunten vanzelf!

Sepp Als een tijger ben je bezig op het veld en je bent heel belangrijk in de aanval en verdediging. Je maakte een mooi doelpunt. Blijf zo doorgaan!

Jillia Wat vindt je handbal leuk! Je ziet de spanning in je ogen. Blijft goed bij je tegenstander om de bal te onderscheppen. Ook nu maakte je een doelpunt!

Anoek Je hield het veld goed breed waardoor de rest van het team ruimte kreeg om aan te vallen. Probeer wat meer in te starten zonder bal zodat je NOG gevaarlijke wordt in het veld. In de tweede helft gaan keepen. Je was bang dan je er veel zou doorlaten. Nou die angst was onterecht. Je hield heel veel ballen tegen. Zelfs nadat je keiharde ballen tegen je buik kreeg en een tegenstander een bal door je heen wilde slaan ging je door! Wauw!

Guido Keeper in de eerste helft en wat hield jij er veel tegen. Zelfs toen de tegenstander (die grote jongen die heel hard kan schieten) de bal onderschepte toen jij uit je doel was. Je rende terug en gooide jezelf voor de bal en… hield hem. Topper. Ook gooide je veel goede break outs. In de tweede helft was je lekker bezig in de aanval en verdediging.

Romy Je hebt er veel ingeschoten. Via een break maar ook gewoon via een aanval. Ook jij kan heel hard gooien. In de verdediging had jij het aan de stok met 1 van de grote jongens. Helaas zagen de scheidsrechters de vele beuken die jij kreeg niet. Zodra we aangaven dat je er niet heel dicht bij moest staan en voor de onderschepping moest gaan ging dat gedeelte beter.

River Ja… je was weer aanwezig en ik begrijp nog steeds niet hoe jij sommige ballen onderschept. Je bent supersnel. Vasthoudend. En je kan hard schieten. Vele tegenstanders onderschatten je in het begin maar dat leer je ze snel af. Mooie actie was dat je schoot op het doel. De keeper hield hem. Wierp hem naar die grote gozer. Maar jij sprong ertussen en maakte het doelpunt toch. Wauw!

Shavano Wat heb je hard gewerkt in de verdediging. Je luistert goed en ik sta nog steeds versteld over je valworp. Wat een wapen. Je bent echt veel gegroeid in je spel. Ga zo door!

Kate Over tegenstellingen gesproken. Je ziet een klein meisje. Niet te dun en zeker niet te dik. Tijdens trainingen lijkt ze wel een ballerina. Ze is met van alles bezig maar niet met trainen. Maar dan speelt ze een wedstrijd en ze veranderd in een fanatieke speler. Ze is actief in de verdediging. Ze blokt zelfs een schot van een van die grote jongens. (en die was zeker een kop groter) en ze maakt twee prachtige doelpunten. Was een techniek!

Ik weet niet wat jullie ervan vonden maar wij hebben genoten en wij vinden dat jullie gewonnen hebben!