D1: Verloren… So what?!

Het is niet anders. Even een dip in de samenstelling door het ontbreken van je sterke aanvulling in de opbouw, lastig met een keeper zoeken want iedereen wil Charlie maar die is voorlopig nog geblesseerd en we hebben nog pijntjes en opkomende blessures in het veld.

Laten we zeggen, nu niet bepaald de beste condities waarin je een wedstrijd tegen SAVOSA mee zou willen spelen. Daar denkt SAVOSA natuurlijk anders over en meiden leuk dat jullie gewonnen hebben met 19-27, want dit verlies geeft ons een beter gevoel dan het verlies van vorige week!

Win some, lose some en de boys maken toch allemaal weer stappen.

Thijmen scoort er weer doodleuk twee in de wedstrijd, mompelde nog iets in de rust dat hij nu wel iets sneller liep (klopt, nog niet snel genoeg naar mijn zijn maar duidelijk zichtbaar sneller!)

Milan twijfelde over keepen, wellicht dat hij toch af en toe ook wilde, daar hebben we meteen de hele wedstrijd misbruik van gemaakt. (dat doet ie nooit meer dus…)

Yannick was goed aanwezig in het veld, liet dat ook nog even duidelijk zien met een overtuigend(!) doelpunt. Vind je weg terug rakker, vind de weg vooruit, Recht Op Doel Af dus!

Sepp was al blij dat hij niet nog een keer in het doel eindigde, heeft ook wel weer ultiem de grootste speler van de tegenstander verdedigd (vreemd dat niemand dan jouw speler even overneemt?)

Sven gaat echt steeds meer scoren en steeds harder gooien, het begint nu bijna een constante factor te worden! (Waarom dan toch steeds als eerste wissel willen beginnen? Dezelfde tic die je coach vroeger had)

Timothy heeft echt een hele mooie move op de hoek getoond die hij net zo goed op de opbouw kan doen, maar moet nog even bijgepraat worden over “wat is kansrijk en wat is kansarm richting doel” en dan gaat ook hij veel meer scoren!

Tristan “got the hang of it”, oftewel hij start nu gewoon in, maling aan wat voor hem staat (als het er nog staat) en springt eroverheen voor een sprongschot. Steeds meer raak, steeds meer punten!

Méoni emmert een beetje met zijn achillespees maar pakt ondanks dat ook gewoon nog zijn punten met strakke schoten en mooie assists. Vooral dat laatste was top, dat betekent dat je steeds meer ziet (of laat zien dat je het ziet) en je team als schaakspel begint te zien!

Shavano wil ik toch wel even mee eindigen… In het verslag van D2 van vorige week stond iets over “valworp”, en ik maar denken “zal vast per ongeluk geweest zijn” maar meneer deed het vandaag doodleuk even overnieuw met een vlakke val en mikken rechtsonder, maar ook nog een keer echt snelheid maken met instarten en afronden met sprongschot en een strakke lage bal… Dit is dus een rasecht voorbeeld van die “ohja!” factor en bij mij een beetje “owja?!” Ja, ja, ja, vandaag deed je me verbazen Shavano!

Dus verloren, so what… We maken stappen en dat is veel belangrijker op de lange termijn!

De coach