E3: Dat is er eentje die straftraining krijgt!

De E3 moet het even doen met slechts 5 spelers, nummer 6 is even buiten gebruik en nummer 7 hebben we nog niet gezien. Een mager vooruitzicht zo, maar we hebben nog zoiets als een leaseconstructie in samenwerking met de tegenstander.

Helaas leverde het geen hoog salaris op voor Yari (onze leasespeler van Twist), ook al leurde de coach nog even langs de kant voor 5 euro per ouder.

Er werd heel wat heen en weer gelopen, gestuiterd, balverlies, onderscheppen en weer heen en weer. Zonder wissel zie je dan ook duidelijk dat op den duur die twee keer twintig minuten toch wel een lange rit wordt.

Als B/C-coach die nu D1 doet is het dan ook wel heel even wennen om E3 te doen. Het liefst storm je dat veld op, sleurt ze op de juiste plek, brult nog iets in hun oren over “de training, weet je nog?!” maar dat mag helaas niet…

Dus dan maar veel herhalen, veel zeggen, en niemand die luistert. Kijk! Daar kunnen we wat mee, op de training dan wel te verstaan. Dan gaan we nog even de wedstrijd in het kort doornemen en de link leggen met de oefening. Want duidelijk is, wees op zijn tijd serieus en af en toe ze een beetje op hun nummer zetten met een lolletje en binnen no time komt de “ohja!” factor.

Dat is het moment dat het kwartje valt en ze het door gaan krijgen. En er zijn nog een heleboel “ohja” factoren te overwinnen hoor. Ik noem er maar een paar en zeg maar na elke zin “ohja!”:

  • Mekkeren tegen je teamgenoten, haalt je team uit het spel, wordt het dus niet beter van
  • Stuiteren als de wiedeweerga en doei, balverlies, zonde van al die meters lopen
  • Verdeel je over het veld zodat er meer kansen zijn om aan te spelen en te scoren
  • De bal is sneller aan de overkant met overspelen dan keer op keer stuiteren en stilstaan om af te spelen
  • En om af te sluiten met zo’n Johan Cruijf wijsheid; als je er eentje meer scoort dan je tegenstander, dan win je (hier mag je cynisch reageren met “owja?”)

Maar de meiden (en knul) hebben de volle veertig minuten uitgespeeld en hoe dan ook wel wat kansjes gehad. Klaarblijkelijk hadden we aan beide kanten gewoon goede keepers staan!

Meiden, laat je koppie niet hangen want maandag gaan we weer even iets herhalen met dat breed en diep, goed gooien en vangen, beetje in beweging tijdens het gooien en zo komen vanzelf de “ohja!” momenten en dan is het meteen raak!

Twister Yari heeft ons dan geholpen met de 1-1 uitslag, dat is dan zijn probleem. Wij gaan lekker trainen, maar ik ben bang dat hij een straftraining krijgt. Toch bedankt knul!

De coach