E1: Pittige wedstrijd

Dit weekend mochten de meiden het opnemen tegen ETC. Waarvan ik al wist dat het een sterke tegenstander was, met een compacte verdediging, waardoor er weinig ruimte weggegeven zou worden. Op het veld hadden we met 18-4 van dit team verloren.

Toch begonnen de meiden met goede moed aan deze wedstrijd. Altijd een positieve insteek en er vol voor willen gaan. Er werd veel bewogen in de aanval, de ballen werden goed gevangen, alleen gebeurde het helaas regelmatig dat de tegenstander er tussensprong en we daardoor de bal verloren. Daardoor kon de tegenstander in de aanval. Wat de meiden heel goed en alert deden was hierop reageren, waardoor ETC toch moeite had om te scoren.

Helaas kwamen wij de eerste helft niet tot scoren, waardoor de ruststand bereikt werd met 0-5.

De meiden tips gegeven over richting de bal de bewegen als deze gegooid werd, waardoor het voor de tegenstander moeilijker werd om de bal te veroveren. Ook complimenten gegeven over de inzet, geen doelpunten betekend niet per definitie slecht gespeeld integendeel.

De meiden gingen weer actief de tweede helft in. We kregen vrij snel een bal tegen, maar wisten er ook een te maken. Ook deze tweede helft werd er keihard gewerkt, regelmatig werd er op het doel gegooid, er werd alert verdedigd. Op het eind van de wedstrijd stond er 2-10 op het scorebord.

De stand is gechargeerd, de meiden hadden veel inzet en wat pech in de afronding anders had de stand er nog wel iets anders uitgezien.

De meiden uitgelicht:

Suze: Weer een mooi doelpunt uit jouw handen, dat mag je echt vaker doen meid. Heb vertrouwen in je eigen kunnen! In de verdediging goed overzicht vaak ben je er op tijd bij.

Tirza: Je overziet goed het spel, nu nog gaan voor je eigen kansen, want de ruimte ligt er. Durven hoor! Super goed gekeept, je was heel onzeker omdat je dacht het niet te kunnen, maar niets was minder waar. Mooie reddingen.

Nikki: Vandaag voor het eerst keepen bij de E1, wat vond je het spannend, maar wat deed je het enorm goed. Veel mooie ballen gehouden. In de aanval zoek je goed de ruimte, je had wat pech in de afronding maar dat gaat vast goed komen de volgende wedstrijd.

Lois: Altijd hard aan het werk in de verdediging en de aanval. In de aanval een mooie actie laten zien, jou beweging is echt super goed, helaas stond er een goeie keeper bij de tegenstander. Echt vaker doen meid.

Indy: In de verdediging ben je echt niet te stoppen, super actief, jou tegenstander heeft het altijd enorm moeilijk om er langs te komen. Menig bal onderschepte je ook. Je werkte zo hard dat je na de wedstrijd helemaal leeg was. Goed gedaan hoor!

Tessa: Al twee weken niet zo fit. Wat een pech want je handbalt zo graag. Ondanks dat ben je niet te stoppen. Als een van de eerste terug in de verdediging, in de aanval veel initiatief om op het doel te gooien, blijf zo doorgaan. Hoop dat je je snel weer wat fitter voelt.

Helin: Je bent enorm gretig om te scoren, en je maakte er vandaag 1. Super hoor. In de verdediging ben je alert en weet je regelmatig het je tegenstander heel moeilijk te maken.