DS2: Te hoge verwachtingen?

‘The dark ages of 19 november 2017’… niemand van de dames 2 keek met veel plezier uit naar deze zondag, niet omdat we er geen zin in hadden, maar omdat het zo lastig te passen was in onze drukke planningen. Tot een paar dagen geleden zag het er nog naar uit dat we met -1 wissels zouden spelen! Maar gelukkig, met een paar telefoontjes hier en daar, wikken en wegen, zaten de dames 2 toch met een volle bank en coach in Rozenburg!

Zoals we eigenlijk gewend zijn… begon de verloop van de wedstrijd met een 4-0 tegenstand… dit hielp ons niet bepaald in motivatie, zeker niet toen het doelpunt van Sonja uit de linkerhoek werd afgekeurd! (Wel terecht… maar toch knap hoor!) Gelukkig met de twee rake penalty’s van Eva en de opjuttende inzet van Yentl en Lindsey kwamen we tot 8-6 in de rust. … Nou ja, 9-6 dan. Onterecht werd een doelpunt goed gekeurd: een bal die tegen de lat terug in het veld kwam vlakbij de doellijn. Knap dat de scheids van 10 meter verderop kan beoordelen dat die ‘in’ was… maar vooruit, we zijn wel eens met slechtere standen de rust in gegaan.

De eerste 5 tot 10 minuten van de tweede helft is eigenlijk ook als altijd? Moeite met weer terug in het spel te komen. Het werd al gauw 11-6, die we goed hebben kunnen terug pakken tot een 2 punten verschil van 13-11 met een mooi doelpunt van Steffie en de onuitputtelijke inzet van Karin en Kimberley, maar vooral ook van Sherida! Zij had van de week een lichte blessure aan haar kuit opgelopen, en ging toch onverminderd door! Vanaf de bank zag ik haar zo voorbij huppelen, duidelijk last, maar te stoer om het toe te geven! Ondanks met het beresterke keeperswerk van Ruth hebben we uiteindelijk met 16-11 verloren.

De belofte aan onze coach Niels en volgers hebben we weer niet kunnen waar maken dat we ‘aankomende zondag wel gaan winnen!’. Maar hee! Aanstaande zondag 26 november spelen alle 4 de senioren clubs van Roda thuis! Een beter supportend publiek kun je niet hebben toch? Kan niet anders dan helemaal goed komen!

Ik zie jullie vanuit het doel dit keer zondag!