D1: “Anders dan normaal” komt ook goed uit de verf

Afgelopen zaterdag mocht D1 strijden tegen DWS zonder Méoni en Tristan. Op de valreep voor de wedstrijd valt Thijmen ook nog uit. Zo zie je maar, zo heb je voldoende wissels en zo nog net voldoende. Ach, net voldoende dus. Met de wedstrijd van de week ervoor nog vers in gedachten hoe het beslist niet moet, leek de aanvang behoorlijk goed. Over en weer werd er flink gescoord, dat was ook wel duidelijk als je met twee teams in 40 minuten even 51 doelpunten scoort!

Er worden al aardige combinaties gemaakt, maar toch merk je dat er iets teveel te dicht op de 9 meter wordt gespeeld waardoor je moeilijk tempo kunt houden in het rondspelen of zelfs ballen kwijtraakt.

28-23 verliezen is dan ook niet schrikbarend. We hebben geen vaste keeper dus Charlie mocht vandaag dan ook spelen en van alle teamleden was er maar eentje die dan wel wilde keepen. Guido heeft duidelijk laten zien dat hij een E-tje was in het doel, oftewel Eruit met die ballen! Echniescorenjij!

Het is ineens anders spelen zonder de bekende krachten op midden en links, maar hierdoor is ook wel weer gebleken dat de anderen de posities moeten innemen en uiteindelijk dit dan ook doen.

Als we de missers en de onhandige instartmomenten even erbij nemen, had de stand toch heel dicht tegen winst aan gezeten!

Het is even wennen, plekken overnemen waar je soms niet staat, maar meteen ook duidelijk dat hier wel spelers opstaan en groeien in het spel.

Nog twee wedstrijden te gaan voordat de vakantie eraan komt, daarna hopen we weer compleet te zijn!

De coach