E3: Les 1; Vergeet dat stuiteren

Uiteraard is coachen in een dubbelrol best wel lastig, zeker als je dan nog 25 minuten hebt om van Schiedam te haasten naar de Zadkine. Wat nog veel erger is, de emotie van de ene wedstrijd nog niet koud verwerkt of je rolt al in de volgende situatie. Ben je net je tintelende linkerarm vergeten en dan duik je de file in zodat op tijd komen eigenlijk al niet mogelijk is.

“Je bent op tijd hoor!” werd er stipt 15:00 uur gezegd. Ja ja, op de valreep, maar euhm,… Waar zijn de doelverlagers en waar is de zaalbeheerder die de deur kan openen? Daarmee liep het begin even uit, maar daarmee was de focus wel weer op het team gericht en was de coach die verschrikkelijke wedstrijd van D1 even vergeten. 😛

De dames liepen wat onwennig in het veld, niet gek als je bedenkt dat nagenoeg de helft van je team bestaat uit een ander team, dat is nu even een feit en dat zal nog weleens een keer voorkomen totdat we weer compleet zijn.

Opvallend was wel dat ze elkaar deze wedstrijd gezellig opzochten ergens in het midden bij het doel, en dat dames (geldt voor alle teams), dat moet er echt uit.

En stuiteren, meiden kom op! Vergeet dat stuiteren nou. Op alle leeftijdsniveaus zie ik steeds hetzelfde. Jullie hebben het 30 keer geprobeerd en 29 keer verloor je de bal. Overspelen, naar voren lopen en weer overspelen net zoals in de training. Zo kom je veel sneller verder en heb je veel meer kans om te gaan scoren!

Het kostte even moeite om dat iedere aanval te blijven zeggen, maar dan ineens komt het aan, zinkt het neer in die koppies en doen jullie het. En precies op dat moment wordt er dan ook gescoord.

Need to say more?…

Jullie kunnen véél meer dan jullie denken, let maar op!

Het is een enorme stap om te maken als het gaat om breed en diep staan, maar dat is naast gooien en vangen dan ook de nummer 1 om op te trainen. Aanstaande woensdag gaan we tijdens training in de Zevenkampse Ring een keer oefenen op een echt handbalveld wat we in de kleine zaal hebben gedaan!

De coach