E1: Middagje Rotterdam Zuid

Vandaag mochten we halverwege de middag gezellig naar Snelwiek op Rotterdam Zuid.

Geen onbekende tegenstander voor ons. Op het veld hadden deze kinderen flink van ons gewonnen. Dus we konden onze borst natmaken.

Na de warming-up, een spel en wat gooien op het doel, mochten we eindelijk starten. Het duurde even want de scheidsrechter moest ergens vandaan komen. Ja en sommige meiden willen zo graag spelen dat ze dan gaan vragen, wanneer beginnen we nu. Is het al tijd???? Yes we mochten gaan starten.

Kate kwam vandaag ons team versterken omdat Tirza niet kon. Zo konden we toch met 1 wissel spelen.

De meiden gingen heel sterk van start er werd goed gekeken naar elkaar. De bal kwam niet altijd even goed aan, maar dit werd goed gemaakt met individuele acties. Waardoor we voorkwamen met 4-2, echt wel heel knap. Maar ook Snelwiek kreeg de smaak te pakken en wist het doel een aantal keer te vinden. Af en toe waren de meiden iets te afwachtend in de verdediging waardoor er teveel ruimte we gegeven werd Dit maakte het voor onze keepster best af en toe lastig. Toch nog een hele sterke fase waarin uitgelopen werd naar 8-5. Hierna deed Snelwiek er een schepje bovenop en zakten wij een beetje in. Uiteindelijk de rust in met een gelijke stand van 8-8.

Nog niets verloren natuurlijk, het kan nog alle kanten op. De meiden meegegeven in de verdediging alerter te zijn en in de aanval zo door te gaan en kijken naar de ruimtes.

De tweede helft stond verdedigend heel sterk, waardoor Snelwiek maar 3 keer wist te scoren. Maar helaas konden wij in de aanval ook moeilijk het net en de ruimte vinden. Werd er teveel op een klein stukje gehandbald, waardoor de meiden het zichzelf onnodig moeilijk maakten. Uiteindelijk na een spannende tweede helft hebben de meiden net aan verloren met 11-10. Dat is dan best even slikken voor sommige meiden.

Deze wedstrijd had ik ook weer twee top keepers in het doel!

Aankomende week weer lekker aan de slag.

Liefs Ruth