DC1: Een late wedstrijd…

Dit weekend mochten we weer in de Zadkine aantreden, het tijdstip was even wennen want pas om 18.00 uur stond de wedstrijd gepland. Ruim op tijd was iedereen aanwezig en omgekleed. Helius was onze tegenstander, voor ons geen onbekende tegenstander want we troffen ze ook al bij onze laatste veldwedstrijd. Toen was het heel erg koud, nat en hadden we te kampen met een te natte bal en zeer glad veld. Nu konden we in een warme zaal, was de bal droog en was alleen het veld glad.

Dat de meiden er zin in hadden hoef ik eigenlijk niet meer te vertellen want dat hebben ze altijd wel. Enthousiast en met overtuiging startten ze met de wedstrijd. Het eerste doelpunt lag er dan ook al snel in. Er werden leuke aanvallen opgezet maar ook de snelle tegenaanval en de individuele acties waren leuk om te zien. Helaas leverde niet alles een doelpunt op want er werden toch best nog wel wat open kansen gemist doordat de ballen op de keepster kwamen of dat het doel toch wat minder groot bleek te zijn dan gedacht. Ondanks de ballen die er niet in gingen liepen de meiden al snel uit naar een stand van 7-1. Door wat foutjes in de verdediging kon Helius nog wat terug doen en terugkomen naar 7-3 maar daarna namen de Rodameiden de leiding weer over wat een 13-5 ruststand opleverde.

In de 2 helft gingen de meiden er nog een schepje bovenop doen en schroefde de snelheid nog wat op waardoor ze de stand naar 19-5 trokken. Daarna kreeg de laksheid in de verdediging wat meer de overhand en kwamen er wat gaten in de verdediging waardoor Helius wat makkelijker tot scoren kwam. De uiteindelijke eindstand kwam op 23-11.

Volgend weekend hebben we geen wedstrijd en die week daarna spelen we wederom in de Zadkine. Ditmaal tegen Oliveo, een team wat tot nu toe vrijwel alle wedstrijden met grote uitslagen wist te winnen. De meiden kunnen dus alle steun gebruiken, dus kom de meiden gezellig vanaf de tribune aanmoedigen.