E1: SuperSpannend

Vandaag in de ochtend een thuiswedstrijd tegen MOK een tegenstander die we niet kennen, dus een verrassing in spel en wedstrijd. Tirza en Lois konden door andere activiteiten niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. Maar gelukkig kregen we hulp van Silas en David. Super bedankt jongens dat jullie met ons mee wilden spelen.

Voor de wedstrijd een beetje geoefend op rondspelen en posities, zodat er ook gevoeld wordt dat het hele veld gebruikt mag worden, en de kids de ruimte in mogen nemen, daarin mogen bewegen en elkaar mogen zoeken.

Het was een spannende eerste helft, duidelijk waren de kids nog wat zoekende zowel in de aanval als de verdediging. Zoekend na wie waar stond, wie wie ging verdedigen en een plekje vinden in het veld in de aanval. De score ging daardoor wat op en neer, en we liepen net een beetje achter de feiten aan. Gelukkig kon onze keepster vaak redding brengen en werden er toch nog mooie doelpunten gemaakt, waardoor de ruststand op 4-5 kwam.

In de rust besproken dat de aanval best iets beweeglijker mocht, dat we van onze passeerkracht gebruik moesten maken en dat we in de verdediging best iets feller mochten zijn, de tegenstander was dat tenslotte ook. En durven schieten in de hoekjes, want alleen dan is een keeper te passeren.

Wat kwamen de kids goed terug in de tweede helft, goede verdedigende acties, de bal onderscheppen, op snelheid naar voren gaan, naar elkaar kijken, elkaar in de handen spelen in een 1 2tje en dan scoren, de ruimte zoeken. Ik kwam ogen te kort. Op een gegeven moment zelfs 4 doelpunten op rij van 4 verschillende kids. Dat is samen spelen! Toch kon MOK nog even wat terug doen, waardoor we na 10-10 ook nog op 12-12 kwamen. Enorm spannend en het publiek leefde echt met ons mee. Uiteindelijk wisten wij de 13-12 binnen te schieten en wist onze keepster daarna de laatste bal nog te houden, super. En was het daarna tijd. Pffff dat waren spannende minuten. Maar verdiend gewonnen!

Even lekker thuis uitgerust en daarna was het tijd om bij ons thuis sinterklaas te komen vieren en natuurlijk de Nederlandse handbalvrouwen te kijken.

Eerst met de meiden gezellig het sintdobbelspel gedaan, met veel kadootjes, veel wisselingen, veel oehs en ahhs en uiteindelijk allemaal tevreden meiden. Marian had heerlijke pannenkoeken gebakken dus daarna daar lekker van gesmuld en tot slot nog naar de Nederlandse Dames gekeken. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Meiden het was super gezellig, bedankt! Ik hoorde al, volgende jaar weer, bij deze is dat beloofd 🙂