D1: Op 60 procent

“Je moet toch maar een verslag schrijven hoor!” Pfff, nee daar hebben we zin in met een zooitje ongeregeld. D1 is nog niet half van wat het is. Slechts 60% van het team was daadwerkelijk D1, de rest D3, D2 en eigenlijk E1 zelfs.

Tja, moeten we dan nog spreken van een uitslag? Nee, niet bepaald. Lang leve de spelvisie F-jeugd, dan maar geen score noemen.

Eigenlijk vind de coach er geen snars meer aan zo. Winterdip noemen ze dat. Hoe kan je team met slechts 3 spelers missende (eigenlijk 5 als we de samenstelling van het veldseizoen vasthouden) zo vreselijk anders spelen? Euh,… Duh…

Tja, dan probeer je eenieder weer een positie in het veld te geven. Iets vertellen hoe je in het midden moet staan want niemand wil daar staan. Het lijkt verdorie het doel wel, wie wil keepen?… Nou, gelukkig hebben we een E-tje die graag meedoet maar niets te vertellen heeft. Dan ga jij maar midden knul. “Ooit gedaan? Nee? Heel simpel…”

Je legt dat mannetje effe 2 hele basale regels uit hoe je als midden kunt spelen en nog geen vijf minuten later komt daar ook bijna een doelpunt uit?!?!

Tuurlijk, we scoren lange na zoveel niet als normaal, maar eigenlijk was het best wel een leuke training om te zien. Zo beschouwt de coach het ook, training. D1 is niet serieus meer voor de competitie bezig als je zoveel uitval te verwerken hebt als team.

Sven is de routinier van D1, doet zijn ding, doet het naar behoren, al zou je soms stiekem willen dat enig egoïstische trekjes aanwezig zouden zijn. Ik ken zijn moves, hij zou zo veel meer kunnen scoren maar ziet zelf nog niet zijn kracht dat hij die kar kan trekken.

Yannick is het niet eens met zichzelf, of de scheidsrechter, dat kan… Maar die fluit gewoon en daar hebben we het mee te doen. Kijk eens wat je allemaal goed doet, je gooit veel harder, je start in, je kan af en toe doorkomen, geduld en niet zo snel naar de kant met een zuur gezicht. (Dat is zoals wij het zien) Voorlopig zijn de schoten op het doel en de doelpunten van deze en vorige wedstrijd beduidend meer met passie gemaakt dan ooit daarvoor!

Milan was erg op dreef en gefocust op de cirkel. Oftewel, eenieder die de rol toebedeeld kreeg werd op strategische wijze van de cirkel verdreven. Het is zijn positie! (Eigenlijk heel simpel door met treurige grote ogen naar zijn coach te gaan… Smelt ie voor…) Maar het leverde wel je doelpunten op!

Charlie zou deze wedstrijd keepen, dan konden we het verschil maken. Nou dat verschil kwam er wel ja. Je hebt alvast een goede keeperstraining gehad op een zaterdag haha! Maar duidelijk blijft, je hebt van alle spelers die dit seizoen hebben gekeept, altijd de meeste ballen tegengehouden!

Thijmen was weer al te blij dat zijn liesblessure weg was. Speelt zijn spel en soms lijdt dat tot een actie waar hij ineens voorbij de hoek naar binnen instart, helaas zat er vandaag geen doelpunt in al scheelde dit slechts weer een haartje! Als je je record ineens op vier doelpunten hebt gekregen is dat best wel lastig om daar overheen te gaan, maar…! Volgende keer maak je heel veel kans dat record weer te verbreken!

Timothy, wij gaan een keer 1 op 1 oefenen oefenen oefenen met gooien en vangen, maar vooral dat gooien! Je hebt een hele mooie snelheid waarmee je kunt bewegen en instarten, dit is echt de basis voor veel meer doelpunten als die arm de juiste stand heeft! De rest zit er al heel goed in! Je pikt zo af en toe je puntje mee waar ik al weet dat dit zo vijf of nog veel meer kan gaan worden.

Jesse (D3) huppelt maar al te graag op dat veld in de poging om te onderscheppen en weg te wezen, ga zo door Jesse want je inzet is absoluut 110%, keer op keer! En je kijk op de positie van tegenstander en bal om te onderscheppen verbaast me!

Tim (D3) laat zich niet meer gek maken door alle drukte om zich heen en kan zijn passes goed geven en ontvangen en zag ik daar niet een mogelijkheid om te scoren? Even de 3-pas ervoor en rossen met die bal, dan scoor je zeker!

Guido (D2 en eigenlijk E) verbaasde ons vorige keer in het doel, maar nu als middenopbouw. ”Give en go doe je zo. Probeer maar met Sven.” En meneer doet het gewoon… Ik zou zeker deze positie eens in gedachten houden voor jezelf… Erg belangrijk, iets met motor en team. Nu werd onze 1.8 diesel (Méoni) even vervangen door een 1.4tdi. Iets kleiner, maar het werkte wel!

Volgende keer weer een hele andere wedstrijd en wellicht ook weer nieuwe gastspelers, we hebben de smaak nu toch te pakken!

De coach