HS2: The coach is back

Hallo Team Heren 2,

Allereerst een welgemeend dank-je-wel voor het hartelijke ontvangst na vele weken van afwezigheid door verplichtingen, vrijwillig dat weer wel, bij mijn werkgever. Ik ga wat letters van inkt voorzien om deze wedstrijd te vertalen, de belevennis vanaf de zijkant maar wel betrokken als coach, aan papier toe te vertrouwen. Opgemerkt wel dat deze belevenis welhaast altijd toch ietwat andes overkomt als de belevenis in het veld. Goed, door onze opstelling en speelwijze was er ruimte voor het duel. Er zijn goede duels aangegaan, sommige te vroeg afgebroken of gewoon door de tegenstander onderschept en andere weer goed doorgezet. Ook in de aanval is communicatie een belangrijke factor. Wordt goed opgepakt maar is wel een aandachtspunt. Elkaar ondersteunen, ook zonder balbezit.

In de openingsfase werd er tijdens het verdedigen redelijk met en bovenal naar elkaar gecommuniceerd, gekeken en geroepen, hetgeen werd nagelaten naarmate het verschil in voor- en tegendoelpunten toenam. Concentratie. Bij dreiging van de tegenstander, dichterbijkomen in het verschil van doelpunten, werd dit punt, mede door de doelverdediger Alex weer redelijk hersteld. Alex stond over het geheel genomen goed zijn doel te verdedigen. Zelfspot aanwezig, hetgeen ik als coach graag zie. Op de cirkel werd er in sommige situaties veel ruimte gelaten aan de tegenstander maar werd dit meestal goed en soms knap door de medespelers aangevuld of hersteld. Soms ook niet…… maar dat paste vandaag in het totale spelbeeld. Break-out’s hebben we vandaag gemist. Er werd keurig opgebouwd terwijl er ruimte was, maar daar heb je het weer…. zicht vanuit de zijlijn….. De hoekspelers hebben veel ruimte gekregen en in een redelijk aantal situaties deze ruimte weten te benutten. Mooi om te zien. Het totale spelbeeld was niet onverzorgd, de overtuiging van eigen kunnen was op momenten goed aanwezig en op een stukje in de tweede helft na, had wel iets weg van een team van het naast gelegen Huize Avondrood, maar heeft een redelijk goede indruk achter gelaten. Geeft vertrouwen.

Voorzien van een voor dit verslag afsluitende groet,

Henk van Wissen