D2: Elke wedstrijd een stukkie beter!

Afgelopen zaterdag mochten we weer spelen. Jippiiiiiie! Deze keer tegen DWS D3.

Guido kon niet aanwezig zijn. Gelukkig konden Jill en Josh van D3 meespelen. Hartstikke bedankt!

Wat we vooral wilde zien in de wedstrijd was speelplezier, veel beweging, vrijlopen en vooral als team spelen. Ja, wat houdt dan in? Mmmmmm…. werken voor elkaar. (Bijvoorbeeld je teamgenoot helpen in de verdediging) Elkaar “zien” in de aanval. (In de aanval je vrijstaande teamgenoot zien en snel aanspelen). Met zijn alle teruglopen en aanvallen. Enz.

Dat je een wedstrijd in je eentje niet kan winnen kon je goed zien aan de tegenstander. Bij de tegenstander had je 1 hele goede speler die (helaas voor henzelf) vanaf de eigen helft elke keer probeerde een doelpunt te maken. Dat lukte een aantal keer. Maar vele keren werd ze onderschept door onze verdedigers. Aan onze kant werd juist veel gekeken naar elkaar. Er werd goed vrijgelopen en goed gepasst. Het tempo werd hooggehouden en men bleef maar goed doorgaan. Wanneer de aanvallers erdoor kwamen hadden we er twee goede keepers staan die er veel uit hielden. Wauw wat hebben jullie goed gekeept Anoek en Josh. Knap hoor!

Je ziet bij alle spelers van Roda D2 elke wedstrijd dat ze weer wat beter worden. Dat is niet altijd dat ze harder kunnen schieten maar meer dat ze het spelletje beter begrijpen.
Samen speel je met meer plezier en win je wedstrijden.

Ilse
Rots in de branding in de verdediging. Je hebt er echt een talent voor. Ik weet dat je veel doelpunten wilt maken maar de verdediging is net zo belangrijk. Top!

River
Jongen, Je maakt stappen.. Niet zozeer fysiek, maar vooral in je koppie. Dat je slim genoeg bent weet ik al langer maar het is een genot om te zien dat je de tips eindelijk tot je door laat dringen. Ga zo door!

Anoek
Wat ben jij belangrijk voor het team. In het doel moeilijk te passeren (vooral deze wedstrijd) en in het veld loop jij goed vrij. Ook al krijg je niet zo vaak de bal als je zou willen, je trekt wel mooi de gaten voor je team genoten.

Romy
Wat ben jij sterk in de aanval en de verdediging. Ook jij ziet steeds vaker je teamgenoten die in scoringspositie staan.

Jillia
Wat kun jij hard schieten en ben je snel in de verdediging. Als een pitbull ging je tekeer in de verdediging en zelfs een knal tegen je hoofd hield je niet lang tegen.

Shavano
Scherp als een mes in de verdediging. Een aantal ballen onderschept en een onhoudbaar schot.

Sepp
Ondanks een hielblessure wilde je toch meedoen. Wat een bikkel. Belangrijk in de verdediging en gevaarlijk in de aanval.

Jill
Meedoen met de D2. Dat is best spannend en vermoeiend na een wedstrijd in de benen. Je deed het heel goed en stond steeds op de juiste plek om een doelpoging te kunnen doen.

Josh
Ook jij had een wedstrijd in de benen, maar dat hield je niet tegen om voluit te gaan. In de tweede helft stond je in het doel. Ook daar ging het goed. Knap hoor!

Kate
Wat een fel ding ben jij toch. In de aanval en verdediging ging jij flink tekeer. Zelfs tegen dat hele grote meisje. Wauw!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny