DS2: HVOS

Zondag 10 december ging het 2e damesteam van RODA ondanks code oranje naar Spijkenisse om te strijden tegen HVOS. We bereikten probleemloos de zaal. We waren voorbereid op een stevige strijd tegen dit ervaren team dat vrij hoog staat in de competitie.

De 1e helft lukte het ons (Kelly) slechts eenmaal om te scoren. De tegenstander stond al in de dubbele cijfers. Na een opbeurende talk van onze coach Niels, met de nodige tactische tips, gingen we de 2e helft in. Net als bij de 1e helft ging verdedigen ons redelijk goed af.  Die vaardigheid krijgen we steeds beter onder de knie. Ook Ruth, de keepster was de 2e helft goed op dreef. De cirkel kwam nauwelijks tot scoren. De aanval ging in de 2e helft ook beter.  Kelly scoorde er nog 2 en Marleen scoorde ook tweemaal. Eindstand 18-5, helaas.

Onze conditie blijkt bijna elke wedstrijd beter dan die van de tegenstanders, ook onze snelheid is op orde. Dat zullen we de komende tijd beter uit leren buiten. De onderlinge communicatie begint goed op gang te komen. Ons scorend vermogen is nog beperkt. Daar gaan we met plezier en enthousiasme mee aan de slag.

Trainingsdoelen genoeg. Kom maar op Niels.