E1: Sterke groei

Nog even een verslag zo voor het eind van het jaar. De laatste weken wat krap in de tijd dus twee wedstrijden in 1.

Over de wedstrijd tegen TOGB kunnen we kort zijn. In de eerste helft konden we het doel moeilijk vinden. TOGB had dan ook wel een heel stugge verdediging staan, waar moeilijk doorheen te komen was. Ook zag ik dat de meiden moeite hadden om te bewegen in de aanval. Wel konden ze elkaar goed vinden en werd er goed overgespeeld. In de tweede helft kwamen we wat beter in de wedstrijd en ging de stand gelijk op.

Door over de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen Atomium. Op de veld nog flink van hen verloren, maar ja dat zegt niets. Met de belofte van Mischa (vader van Lois) in het achterhoofd, als jullie voor de kerstvakantie nog een wedstrijd winnen mogen jullie naar de bios, starten de meiden voortvarend aan de wedstrijd. Binnen zeer korte tijd stond er 3-0 op het scorebord. Maar ook Atomium had mooie aanvallen en had kids die lekker konden handballen. En dan komt het moment dat er 8-6 voor ons op het scorebord staat en de scheidsrechter 7-7 op het kaartje had staan. Ja dat is accepteren wat de kids goed deden. Maar hierdoor gingen we uiteindelijk met 8-9 de rust in.

De meiden even wakker geschud, het aanvallen ging echt heel goed en daarin zie ik over verschillende schijven mooie dingen gebeuren, maar in de verdediging gaven de meiden de tegenstander alle ruimte. Tsja zo werd het voor onze keeper wel echt heel moeilijk, en maakten ze het zichzelf heel moeilijk. Afgesproken voor elke bal te gaan, maar ook de aanvallen van Atomium af te stoppen.

En in de tweede helft stond er een enorm sterke verdediging, Atomium kwam er bijna niet doorheen, er werd gegaan voor elke bal. Mooie doelpunten gemaakt, maar ook hele mooie ballen gehouden. Wauw jullie stonden er gewoon super.

Aan het einde van de tweede helft stond er een verdiende stand van 13-10 op het scorebord. Super gedaan, zo enorm trots op dit team.

Lois: Mooie ballen gehouden tijdens het keepen, mooie beweging in de aanval, geloof in je eigen kunnen.

Helin: Heel sterk in de verdediging, in de aanval echt geloven in je eigen kansen, dan gaan de ballen er vanzelf in.

Suze: Aanvallend een paar mooie ballen erin geknald, je was er zelf verbaasd van. Enorm sterk gekeept.

Indy: In de verdediging echt onpasseerbaar, je voert je taak prima uit. In de aanval mag je meer gaan voor je eigen kansen.

Tessa: In de aanval heel beweeglijk en moeilijk af te stoppen, je schot is bijna onhoudbaar.

Nikki: Elke week groei je nog steeds, vertrouw op je eigen kunnen. Als je gericht gooit zijn je ballen super, mooie doelpunten gemaakt.

Tirza: In de verdediging steeds alerter en mooie ballen weggetikt. In de aanval goed op het doel geschoten, geloof in jezelf ook jij kan scoren!