D1: Goede voornemens

Compleet zijn! Dat is het goede voornemen voor 2018, want de afgelopen anderhalve maand is D1 eigenlijk niet meer compleet geweest door ziekte, blessures en meer.

Daardoor speelden we eigenlijk wedstrijden met uitslagen die niet representatief zijn voor het officiële team. Maar het heeft ook wel een voordelig effect gehad omdat sommige kids nu meer een rol gingen krijgen dan daarvoor gebeurde.

De laatste wedstrijd was er dan weer zo eentje die contra op het geheel stond. De kern van 6 aangevuld met twee spelers van D2 en D3. En omdat het tegen Conventus was, moest er juist gemanaged worden op samenspel en niet voortdurend in de break.

Dat managen ging niet helemaal naar wens, maar ja… Als je kunt scoren, dan hou je dat moeilijk tegen. Duidelijk is dat het “snel naar voren” iets is wat ze wel degelijk kunnen en dan win je uiteindelijk met 29-11.

De laatste maanden zaalseizoen komen eraan en we zijn nog even goed aan het nadenken over de uitdagingen die we tijdens het laatste deel veldseizoen aan willen gaan.

De D-jeugd speelwijze moet namelijk langzamerhand plaats gaan maken voor het “volwassen” handbalspel met 3-2-1 verdedigen en aanval volgens posities. Ik denk dat veel spelers hier wel aan toe zijn.

Deze week nog twee trainingen, daarna nog even de vakantie uitzitten en dan kunnen we op zondag 7 januari op een zelf gedweilde schone vloer in de Zadkine spelen om het laatste deel zaal als compleet team af te ronden!

De coach