DA1: Een terugblik

Als aandachtig toeschouwer is mij gevraagd om soms een stukje te schrijven. Aangezien dat na de laatste wedstrijd gebeurde heb ik er een hele kerstvakantie over kunnen denken.

En Ja Yvette, ik zal als ik aanwezig ben en ik heb er tijd voor een stukje schrijven.

Dit jaar stopte ik ermee om iedere week te coachen, waardoor het voor de TC een zoektocht was om een coach te vinden. Gelukkig melde Yvette zich en was dat stukje gewaarborgd. Luuk zou de trainingen verzorgen samen Mathijs  waardoor iedereen zich weer kon laten zien.

We weten dat de examens eraan komen, maar probeer vrij te maken om die 2 uurtjes te kunnen trainen en spelen.

Dat de trainingen zijn vruchten afwerpen is in de wedstrijden zelfs te zien. Er worden afspraken gemaakt en iedereen weet ook wat er van haar verwacht wordt.

Ook is het fijn dat Yvette de groep onder haar hoede heeft. Ze is de rust zelve en heeft een scherpe blijk op het spel. Ze probeert er altijd te zijn en als ze niet kan zijn er mensen genoeg die even op de bank plaats willen nemen. Zelfs de ouders hebben dat al gedaan.

Dit jaar was op voorhand al spannend. Een aantal speelsters vielen af. En doordat er gelukkig een aantal nieuwe aanmeldingen kwamen konden we gelukkig doorgaan.

Bij aanvang gingen kwamen Betül, Catelina er al bij. In de vakantie gaf Vera aan weer mee te willen doen en in de eerste weken kwam Ginger ons ook nog versterken. 

Met 4 man op de bank, waren er weer mogelijkheden om te spelen én te wisselen.

Jammer dat Vera al snel merkte dat werken, trainen, spelen en een slechte knie niet een goede combinatie is. Maar ze blijft altijd welkom.

Op voorhand wisten we dat het een moeilijk seizoen zou worden, mede doordat we in een poule zitten met Haagse Teams. Het niveau van handbal ligt in deze regio een heel stuk hoger, aangezien het teams zijn, welke meestal al enkele jaren met elkaar samen spelen.

Dat maakt dat het natuurlijk niet makkelijk om te spelen. Daarnaast zijn we duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld.

Door inzet in de trainingen, waarbij Mathijs duidelijk de meiden iets geleerd heeft. Daarnaast een toename in het samenspel maakt dat er meer mogelijk is.

Het veldseizoen is altijd de opwarmer voor de zaal. De zaal begonnen we helaas niet compleet tegen… de Meeuwen. Persoonlijk mocht ik deze coachen en ik denk als we compleet waren geweest, dan had er zeker meer ingezeten.

De wedstrijden tegen de Haagse teams hebben we niet cadeau gegeven. De wedstrijd tegen Oliveo was duidelijk dat we gegroeid waren. 25 doelpunten zelf maken is nog nooit voorgekomen, Helaas was het nagenieten na ieder doelpunt te groot, waardoor we iedere tegenaanval er alweer een om onze oren kregen.

Snelle tegenaanvallen zijn niet aan ons besteed, je moet snel terug, snel omdraaien en dan nog een tegenstander tegenhouden.

Duidelijk is wel geworden, als we allemaal goed geconcentreerd zijn en we willen allemaal er iets van maken, we ook kunnen stijgen tot grote hoogte.

De een na laatste wedstrijd was daar het voorbeeld van. Hard werken en blijven gaan maakte dat we tegen Odis hebben kunnen winnen.

Meiden: blijf trainen, hard werken en positief naar elkaar. De resultaten komen dan heus wel. Weet ook dat we tegen een aantal ploegen dan een mogelijkheid hebben om iets leuks neer te zetten.

Het wordt een leuk, mooi sportief 2018. Maar wel SAMEN.

Nog even het team bespreken:

Brenda kon laten zien wat keeperstrainingen noodzakelijk zijn en pakte heel veel ballen, soms als schietschijf als niet iedereen bij de les is. Je hebt aan Yvette een perfecte coach!.

Rianne blijft sleuren en zorg dat de anderen beter kunnen spelen. Hou de move erin! Je doelpunten komen vanzelf.

Noël een echte bikkel. In sommige wedstrijden onhoudbaar!

Betul: niet schrikken als je opeens een grote kans krijgt. Hup: gooien! Je groeit steeds meer.

Catelina: groeit ook steeds meer. Blijf hard werken.

Fleur gaat steeds vaker de combinatie in, waardoor de andere kunnen scoren. Pikt veel punten mee.

Francisca heeft dit jaar ook al een aantal malen het doel gevonden. Werkt heel hard voor het team.

Demi, werkt hard en is een kei in de verdediging.  

Iris gaat zeker steeds meer punten pakken door haar afstandsschoten. Blijf zoeken naar de ruimte en oefen vaak op het goed neerzetten van de muur en het schot.

Ginger: nieuw in de groep. Een harde werker en in het bezit van een prachtig schot. Maakt veel punten en het team heeft er veel profijt van, een ideale combinatiespeelster.

Vera: we missen je.

Yvette: de rust in het team. De meiden zijn dol op je. Ga zo door. Zet het goed neer en je ziet, dat de meiden voor je willen werken.

Meiden: succes de 2e helft.