DC1: De eerste wedstrijd van het jaar

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2018, dat het een geweldig, sportief en vooral gezond jaar mag worden!

Na ruim 2 weken geen training te hebben gehad mochten de meiden toch echt aan de bak voor een wedstrijd in Schiedam tegen Ventura. Odessa kon er helaas niet bij zijn maar dankzij Noa hadden we toch nog een wissel.

De meiden begonnen erg goed aan de wedstrijd en in de eerste aanval lag de bal al achter de keepster van Ventura. Uiteraard liet Ventura dat niet zomaar op zich zitten en ook bij ons lag de bal bij de eerste tegenaanval achter onze keepster. Er ontstond een hele leuke en open wedstrijd waarbij de beidde teams leuke aanvallen opzetten en mooie doelpunten wisten te maken. De 2 teams waren zeer zeker aan elkaar gewaagd en ondanks dat Roda een paar keer knap op voorsprong kwam (2-4 ,4-6 en 6-9 ) wist Ventura telkens weer de stand gelijk te trekken.

Bij de stand van 9-10 ging Beau door har enkel waardoor ze het veld moest verlaten en we zonder wissel kwamen te staan. Ventura voerde het tempo wat op en wisten op voorsprong te komen en de voorsprong ook wat uit te breidden.

Bij de stand van 14-11 floot de scheidsrechter gelukkig voor de rust en konden de meiden even op adem komen. Want zo zonder wissel en in dit tempo was het erg zwaar handballen.

In de 2e helft werd het al snel 14-12 en knokten de meiden zich heel knap terug naar 15-15. Maar daarna ging de vermoeidheid parten spelen, de schoten op het doel werden minder scherp, de snelheid werd minder, het bijhouden van het tempo van de tegenstander werd lastiger en Ventura liep uit naar 20-15. Heel erg vreemd was dat niet, Ventura had een volle wisselbank en is een team wat snel en behendig kan spelen. De Roda meiden hadden het zwaar maar bleven doorzetten. De kracht om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken ontbrak en bij een stand van 27-18 klonk het eindsignaal.

Meiden, goed doorgezet!

Beau, succes met je enkel. Hopelijk valt je blessure mee, doe rustig aan en beterschap!

Noa, bedankt voor het meespelen!

Voor de statistieken de doelpuntmakers: Joelle: 9 Lisanne 5 Laila 2 Noa 1 Katie 1