HS2: Conventus

Onze wedstrijd tegen Conventus, mannen wat een verschillen, wat een wedstrijd. Verschillende wedstrijdelementen maakte dat deze wedstrijd gekwalificeerd kan worden als “vermakelijk”.

Een keurige wedstrijd en bovenal geen confrontatie veroorzaken en/of opzoeken. Zo werd een aanvang gemaakt met de wedstrijd. Voorzichtige communicatie, overzichtelijk en in een lang vol te houden tempo. De concentratie golfde op en neer.

Nadat een aantal keren het verschil in doelpunten in ons voordeel op het scorebord aangegeven werd, was er regelmatig sprake van een vermindering in de instelling, in de beleving om door de drukken om een ruimere afstand te nemen. Aanwijzingen vanaf de bank, afspraken naar en met de medespelers, herhalen van opdrachten, het was bij vlagen goed ……maar …… soms ook niet!

Na de pauze werd van doelverdediger gewisseld. Niet om reden dat het doel niet goed werd verdedigd maar ook op zoek naar een andere creativiteit, een andere inbreng. Over de gehele wedstrijd gezien was de inzet en genoemde creativiteit meestal voldoende. Er waren passieve momenten die voor verbetering in aanmerking komen maar dat is een interne aangelegenheid.

Doorzetten, de (sportieve) confrontatie op zoeken, uitlokken van…… opkomende elementen welke goed worden uitgevoerd en benut. De gewenste snelheid met name vanuit de hoeken opkomend langs de cirkel wordt vaker benut. Elementen die voor continuering van het spelelement zorgen.

De vreugde over de winst was te terughoudend, gewoon “te”. Bij vlagen goede rally’s laten zien, bij vlagen ook mindere maar daar werken we aan, helaas vooralsnog alleen tijdens de wedstrijden, nog niet voltallig bij trainingen.