D2: De oranje Leeuwen en Leeuwinnen

Deze zondag mochten we handballen tegen MOK D1#. Een dispensatie team met 1 hele grote jongen (groter dan ik en ik ben 1,83 cm) en een flinke meid in het team. Kate was ziek en Shavano kon er niet bij zijn door andere afspraken. Gelukkig kon Anouk ons helpen. Nog bedankt Anouk!

Voor de wedstrijd het verdedigen en aanvalsplan doorgenomen. Ver van de verdediging blijven van de tegenstander zodat je meer ruimte hebt voor acties en in de eigen verdediging fel erop. Vooral de grote jongen moest vroeg aangepakt worden.

Instarten zonder de bal en goed kijken naar elkaar in de aanval. Zo, nadat we dat verteld hadden mocht van ons de wedstrijd beginnen. Even voor de volledigheid. De eerste wedstrijd tegen MOK D1# werd 15-11 voor MOK.

Roda begon de wedstrijd furieus met doelpogingen die helaas door cirkel afgekeurd werden. MOK kon het doel echter ook nog niet vinden. Maar gelukkig kwam Roda na mooi samenspel op voorsprong. MOK kon echter via een afstandsschot van de grote jongen op gelijke hoogte komen. Zo ging dit een tijdje door. Wij scoorde, zij scoorde totdat we een tussensprintje namen en ineens met 2 a 4 punten voor stonden! Helaas liet de tegenstander de grote kinderen lang in het veld staan en ze kwamen weer dichterbij en bij de rust stonden we 1 punt achter.

In de rust hebben we complimenten gegeven aan de kids want we zagen dat ze hard aan het werken waren. We hebben ze ook nog wat tips gegeven voor in de aanval en verdediging.

En zoals zo vaak gingen ze weer fel erop in de tweede helft. Helaas konden ze door hun vermoeidheid het niet vol houden. Er kwamen foutjes in het spel en het spel werd wat statisch. In deze fase nam MOK 3 á 4 punten voorsprong. Maar door een laatste eindsprint van Roda kwamen we nog heel dichtbij en werd het uiteindelijk 21-19.

Wat een pot! Wat een samenspel! Wat een passie! We zagen onze spelers goed vrijlopen en elkaar ook zagen en goed aanspelen. Je ziet dan dat, ook al is je tegenstander een stuk groter, doelpunten makkelijker gemaakt worden.

Blijf zo doorgaan D2 en dan maak je zulke teams de volgende keer in.