DA1: Drie korte verslagen

Als neutrale toeschouwer was me gevraagd om een verslag te schrijven als ik aanwezig was. Het is er even niet van gekomen, aangezien ik soms ook een andere rol vervul.

4 februari stond Oliveo bij ons on de hal. Een wedstrijd, welke altijd heel open is. Mede doordat Oliveo speelt op een snelle tegen aanval. Met deze gedachten waren de meiden behoudend met snel aanvallend te spelen, aangezien de break outs dan om de oren zouden vliegen. Ook door hun open spel konden we bij hun al heel veel punten maken.

We hebben het allemaal wat rustiger aan gedaan om niet overlopen te worden.

Ook hier zie je weer dat het trainen zijn vruchten afwerpt. Luisteren naar de coach is ook van belang. Weer 17 punten gemaakt. Top.

Helaas wel verloren 17-27. Niet slecht.

11 februari

Paniek. Yvette moest spelen. Luuk was ziek en Marcel kon niet. Wat nu?  Op de bank is Jochem gevraagd of hij deze wedstrijd wilde coachen. Wat fijn dat hij meteen vanuit zijn eigen wedstrijd door kon rijden naar Schiedam. Daar de nummer 1. Hadden vorige keer als doel om meer dan 40 keer te scoren. Dat doel bleef staan. Ons doel de schade te beperken en het voor hun zo moeilijk mogelijk te maken. Het doel de 40 te helen is door ons spel niet gelukt. Het waren er 37. Aanvallend weer een wedstrijd waar we boven de 10 uitkwamen.

We bedanken Jochem voor het coachen en hopen als het weer nodig is op je terug te vallen.

18 februari

Westlandia thuis. (uit verloren met 24-12). Doel van de wedstrijd goed je systemen te spelen en zo min mogelijk fouten te maken.

Westlandia heeft een aantal zeer grote speelster, wat voor onze meiden best intimiderend. Maar we hadden de opdracht zo min mogelijk fouten te maken. Dat lukte goed, we speelde goede aanvallen en konden goed het net vinden. We bleven aanvallend goed bij. Via 8-9 kwamen we op een rust van 10-14.

Niet slecht. IN de rust een aantal zaken bijgeschaafd, waardoor een van hun topschutters minder kans kreeg. Ook stond de verdediging beter. Aanvallend kregen we moeite om het net te vinden, daardoor speelde we de keeper van de tegenpartij goed in, welke steeds meer ballen hield.

Ginger was deze wedstrijd aanvallend degene die het meest het net trof en vooral vanuit de rechter hoek ze allemaal erin gooide. Ook weer een wedstrijd, waarbij de meiden goed luisterde naar Yvette, waardoor we goed bij konden blijven. De laatste 10 minuten was de concentratie weg, waardoor de tegenpartij nog enigszins uit kon lopen. Deze keer 17 maal gescoord en 25 tegen.

Yvette en het team is een goede combinatie. Yvette houd de rust en  kan de meiden goed neerzetten. Als neutrale toeschouwer zie ik ook aanvallen steeds meer mogelijkheden en zie ik ook dat de trainingen zijn vruchten afwerpen. Ook de wisselwerking met Yvette is prima.

Als kritisch punt blijft zeker de verdediging, waarbij de meiden elkaar meer moeten helpen

Ander punt is dat de meiden positiever naar elkaar moeten blijven.  Niet zeuren maar sleuren. Meer kijken en niet zeiken. Meiden blijf positief naar elkaar. Ik ben er van overtuigd dat de punten gaan komen.

Ik sluit me aan bij de woorden van Yvette: meiden jullie hebben een goede wedstrijd gespeeld en jullie mogen daar trots op zijn.